söndag, maj 17, 2009

Lilla hjärtat

Sophie Hannah
LILLA HJÄRTAT
Kriminalroman – Bra Böcker
[0]

En krimi kan nog inte bli mycket mer lockande för mig, än en som beskrivs som ”Morden i Midsomer möter Alfred Hitchcock”. Engelsk landsbygdsidyll i kombination med iskall thrillerstämning, är det verkligen vad som väntar i Lilla hjärtat? Jo då, detta är en spännande kriminalroman/psykologisk thriller som mycket riktigt utspelar sig någonstans i England.

Alice åker som relativt nyförlöst mycket motvilligt iväg för koppla av på ett spa i några timmar, en present från snälla svärmor. Som på nålar väntar hon där tills hon äntligen kan få åka hem till det lilla underverket, dottern Florence, igen. Men hemma väntar mardrömmen – i Florences säng ligger helt oväntat ett annat barn. Maken David fattar ingenting, visst är det deras dotter Florence! Har hustrun blivit galen, förlossningsdepression eller vad? Men Alice är säker på sin sak och kontaktar polisen, inte så populärt, ska det snart visa sig...

Till min glädje lånar Lilla hjärtat drag av två favoriter: Daphne du Mauriers (och Hitchcocks) Rebecca samt den psykologiska thrillern Gasljus med Ingrid Bergman. Som andra inspirationskällor nämner Hannah bl a Ruth Rendell och Agatha Christie, men jag misstänker att hon även har läst en del Stephen Booth. Jag kan nämligen inte låta bli att jämföra den blyge och rättrådige kriminalassistenten Simon Waterhouse och hans kvinnliga chef, den tuffa Charlie Zalier, med Booths Ben och Diane. Sophie Hannah har tidigare skrivit poesi och barnböcker, men nu är fler böcker om Simon och Charlie att vänta. Jag läser gärna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...