söndag, juni 21, 2009

På besök i Botswana

Böckerna om Damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith har nog ingen kunnat undgå att lägga märke till, de är otroligt populära. Själv har jag inte kommit så långt som till att läsa dem, men jag har ändå lite koll nu. Hamnade framför tv:n i helgen och upptäckte då att böckerna har filmatiserats. Tv-serien om sköna mma Ramotswe, Botswanas första kvinnliga privatdetektiv, var charmig och färgstark med ett härligt soundtrack. Jag gillade den och ser gärna alla avsnitt. Visas just nu på Canal+.

8 kommentarer:

 1. Har de gjort tv-serie av de?
  Själv köpte jag filmen strax innan midsommar och den tyckte jag verkligen om! Undrar om de hör ihop på något sätt...

  SvaraRadera
 2. Snöfrid: det första avsnittet var ett extralångt pilotavsnitt och efter vad jag har förstått var det samma som släpptes som film.

  SvaraRadera
 3. Jaha ja, där ser man då. Hoppas resterande avsnitt kommer ut på DVD oxå i så fall för de vill jag så klart inte missa! ^^

  SvaraRadera
 4. Snöfrid: det är ju inte helt omöjligt att de gör. Annars brukar serier som har visats på canal+ också så småningom hitta till andra kanaler, som t ex Six Feet Under och nu senast Pushing Daisies.

  SvaraRadera
 5. Skulle bara tillägga att eftersom jag inte har läst böckerna har jag ingen koll på om det är filmatiserat rakt av eller om manuset har skrivits speciellt för tv? Någon annan vet kanske?

  SvaraRadera
 6. Jag har läst första boken och filmen har inte gjorts om så direkt, utan det är en filmatisering av bokens manus. (Så virrig jag låter ibland..)

  SvaraRadera
 7. Snöfrid: nej då, jag förstår vad du menar! ;-) I ett avsnitt av tv-serien pratade man om "giraffens tårar" och det såg jag nu att en bok i serien också heter. Så det stämmer kanske överens med en bok - ett avsnitt.

  SvaraRadera
 8. Okej, jo det kan ju säkert stämma :)

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...