torsdag, juli 23, 2009

Krim-alfabetet: M

Bok: Med mord på menyn - Diane Mott Davidson
Goldy Schultz är en lite annorlunda hjältinna i en deckare. Hon driver nämligen en cateringfirma, men råkar ständigt snubbla över mordgåtor, som hon förstås löser med bravur. Smarriga recept ingår, jag har prövat och tyckt om flera av dem som förekommer i böckerna. Men brotten i dem har jag för länge sedan glömt.

Författare: Denis Mina
Skotsk författare, som jag lärde känna genom böckerna om Patricia, Paddy, Meehan. Paddy är också en lite annorlunda hjältinna, en ung, modig och smart kriminalreporter på en liten skotsk blaska i början av 1980-talet. Minas Garnethill-trilogi har jag inte läst än, så den har jag att se fram emot.

Vill läsa: Mr. Monk Goes to Germany - Lee Goldberg
Vet väl egentligen inte om jag verkligen vill läsa om mr Monk i bokform? Fast jag gillar ju den fobiske, supersmarte f d polisen i tv-serien som har visats under åtskilliga säsonger. I den här boken bestämmer han sig för att följa efter sin terapeut när denne reser till Tyskland på konferens. Kanske kommer han också Trudys mördare på spåren...?

10 kommentarer:

 1. Eftersom både du och Snowflake har med Mord på menyn är det dags att leta upp boken känner jag. :) Har med den på "vill läsa".

  SvaraRadera
 2. Klotho: ja, det är klart du ska leta upp boken! :-) Det är riktiga mysdeckare, dessutom med god mat. Perfekt sommarläsning. Vad kan man mer begära?

  SvaraRadera
 3. Hittade den i pocket på ett antikvariat igår och har börjat läsa i den. :)

  SvaraRadera
 4. Det är kanske recepten som är behållningen med boken, jag blev besviken när jag läste om den.

  SvaraRadera
 5. Klotho: kul, berätta gärna vad du tyckte sedan. Och om du provade något av recepten! :-)

  snowflake: recepten gör förstås mycket , men ibland behöver man en mysdeckare. Jag skulle t ex behöva en efter Die Signatur des Mörders, som jag läser nu. Den är ryslig!

  SvaraRadera
 6. Den är ju en lättläst och inte alltför ansträngande bok att läsa, mysdeckare som du skriver Bokmoster. Läste ut den inatt. Däremot så finns det ju ändå en viss svärta genom att Goldy har en misshandlande ex-man efter sig och det finns några rader om varför hon stannade sju år hos honom som känns väldigt vassa: "Jag stannade sju år hos en man som misshandlade mig därför att jag var att förlora Arch..." Jag antar att man kan lägga till att maken nog såg till att trycka till hennes självförtroende rejält också, det är nog snarare det som avgör i lika hög grad.

  Jag funderar på att göra Skurna krimkakor, sid 96, men med lite andra nötter. Ev så kanske det blir quiche utan pajskal (halverad) på sid 207 för jag har en osttokig kompis som nog skulle gilla den.

  SvaraRadera
 7. Klotho: ja, visst finns det en del svärta i bakgrunden, det är väl därför böckerna håller så pass bra som de faktiskt gör, att allt inte bara är sockersött coh ljuvlig matlagning.

  Hur gick det förresten med din matlagning, har du provat recepten? Jag kan annars rekommendera Schulz guacamolesallad på s 164, den har jag gjort många gånger. Jag tror att jag har prövat quichen också eller om det var den där chili relleno torta. Hjälp, nu blev jag hungrig!

  SvaraRadera
 8. Jag hann skriva upp Krimkakorna och ostpajen innan min syster fick med sig boken ut på en segeltur så nu kommer jag inte åt den förrän i oktober när jag hälsar på hos henne. Det har inte blivit så mycket lagad mat eller bakat eller bloggat eller läst. Jag har haft en period av tja, vad ska man kalla det, ren och skär trötthet kanske. Ska samla nya krafter...snart. :)

  SvaraRadera
 9. Oj, här hamnade man mitt i en matdiskussion. Kul att krimromaner kan ge sådana härliga effekter.
  Ska också prova Med mord på menyn.

  SvaraRadera
 10. Klotho: jag har böckerna här och skickar gärna recept om du skulle vara intresserad. Om krafterna skulle återvända.

  PBL: matdiskussion, ja, här kan allt hända. :-)

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...