onsdag, juli 15, 2009

Krim-alfabetet: L

Bok: Lögnens lov - Patrícia Melo
Fulvia Melissa vill bli av med sin make som, enligt vad hon uppger, misshandlar henne och hon söker upp kioskdeckarförfattaren José för att få goda råd i hur hon ska gå till väga. Svart humor och exotisk brasiliansk miljö gjorde att jag gillade denna thriller av Patrícia Melo. Min recension.

Författare: Charlotte Link
Två böcker har jag läst av denna tyska succéförfattare, Der Fremde Gast samt
Am Ende des Schweigens. Psykologiska thrillers, lite som Minette Walters tycker jag. Lättläst tyska, som jag kan tänka mig att återkomma till. Det finns en hel del titlar att välja på.

Vill läsa: The Lost Symbol – Dan Brown, Labyrinth des Zorns – Christian v Ditfurth
Det fick bli två titlar på L, för jag ser fram emot att få träffa både Langdon och Stachelmann igen. Dan Browns bok utkommer i oktober och heter Den förlorade symbolen på svenska. Christian v Ditfurths bok är redan ute, men heter förstås ingenting på svenska.

5 kommentarer:

 1. Hej! Du var snabb med alfabetet idag. Snabbare än mig då mitt inlägg publicerades lite för "tidigt". Men nu har jag fyllt ut med texten som skulle vara där :-)
  Här var det nästan bara nytt för mig. Melo och Link får jag söka på bokus nu.

  SvaraRadera
 2. Du har alltid så udda böcker på dina listor, jag blir nyfiken på hur du hittar dem? Är du med i ett hemligt sällskap?

  SvaraRadera
 3. PBL: snabb, nja, det vet jag inte. Men det funkade visst bra med automatisk uppdatering! :-) Lycka till med Melo och Link!

  snowflake: javisst, Mariannes och mitt - inte så - hemliga sällskap för främjandet av läsning av tyska krimis. Eller något i den stilen. Du är välkommen att vara med! :-) För jag antar att det är därför mina listor blir lite udda, med alla tyska deckare.

  SvaraRadera
 4. Tyskt är nog den gemensamma nämnaren ja. Ett språk jag inte kan, tyvärr...

  SvaraRadera
 5. snowflake: har lovat att tipsa om vilka av mina tyska favoriter som finns i översättning i något kommande inlägg. Du är välkommen att läsa då!

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...