lördag, januari 01, 2000

Lögnens lov

Patrícia Melo
LÖGNENS LOV
Thriller - Albert Bonniers Förlag
[+]

José Guber, författare av storsäljande kioskdeckare, besöker det kommunala serumterapiinstitutet (bara tanken på ett sådant...) för att göra research inför sin nästa bok. Där möter han, mitt bland alla otäcka ormar, Fulvia Melissa. Hon är en kraftfull kvinna, som med ett enkelt handgrepp vrider nacken av kaninen innan hon stoppar den i den hungriga, tre meter långa, anakondans gap. Fulvia tar José med storm, Fulvia avgudar ormar, José avgudar Fulvia och detta utvecklas till en annorlunda och spännande mordhistoria i ett högt tempo.

Fulvia Melissa vill nämligen bli av med sin make som, enligt vad hon uppger, misshandlar henne dagligen. Visst kan José väldigt många bra knep när det gäller att ta livet av någon, deckarförfattare som han är? Tillsammans gör de upp en plan för makens undanröjande och självklart spelar ormar en betydande roll i denna plan.

Svart humor och exotisk brasiliansk miljö är goda kryddor i den här berättelsen. Och eftersom nu förlaget säljer boken (med fantastiskt omslag av Annika Lyth) under devisen "Upptäck till lågt pris", tycker jag absolut att du ska göra det. Upptäck, alltså! Lögnens lov är Patrícia Melos tredje bok, men den första på svenska. Jag ser väldigt gärna att fler översätts, det här var en trevlig bekantskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...