lördag, januari 01, 2000

På Orientexpressen intet nytt

Magnus Mills
PÅ ORIENTEXPRESSEN INTET NYTT
Roman - Forum
[+]

Du vet den där obehagliga drömmen där man springer runt för att försöka hinna med något, men man vet inte riktigt vad, bara att man måste och det aldrig tar slut, tiden tickar iväg och man verkar inte ha några som helst möjligheter att nå målet... Huvudpersonen i Magnus Mills nya roman befinner sig i en liknande situation, med den skillnaden att detta är i vaket tillstånd.

Efter den kombinerade mc- och campingsemestern valde han att stanna kvar på Hillhouse Camping när de andra turisterna begav sig hemåt. Det föll sig helt naturligt att han då kunde hjälpa campingägaren Parker med lite småjobb här och där, han hade ju egentligen inget annat för sig. Visserligen är han ju på väg till Asien för att göra den där drömresan, titelns Orientexpress, men det kan ju alltid vänta ett litet tag. Att sedan Mr Parker alltid verkar hitta något nytt arbete som måste utföras, hade han kanske inte räknat med. Vår berättare snärjs allt mer fast i det nät som utgörs av löften, viljan att vara till lags, skuldkänslor, pengar och inte minst den lokala puben och dess dartlag.

Jag kunde helt enkelt inte lägga undan den här boken, jag var tvungen att få veta hur det här skulle sluta. Under tiden fick jag i mig en rejäl dos svart humor och många tänkvärdheter, det här är bra. Magnus Mills har blivit mycket omskriven och lovordad för sin första bok Stängslet. Då arbetade han fortfarande (som 45-åring) som busschaufför i London, men man kan anta att han efter nomineringarna till de prestigefyllda litterära utmärkelserna Bookerpriset och Whitbreadpriset, lade den karriären på hyllan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...