onsdag, augusti 19, 2009

Krim-alfabetet: Q

Bok: -
Nix.

Författare: Ellery Queen
Jag har faktiskt läst en bok av denna författarpseudonym, And on the eight day, men jag har ingen aning om vad den handlade om. Annars är Ellery Queen en tv-serie för mig, den visades på sjuttiotalet och jag minns den som oerhört spännande. :-)

Vill läsa: Q is for Quarry – Sue Grafton
Ett tag var jag väldigt inne på den tuffa, kvinnliga privatdeckaren Kinsey Millhone, men nu var det länge sedan jag läste böckerna. Om man ville och hade väldigt mycket ledig tid skulle man ju kunna börja om från A igen…

5 kommentarer:

 1. Sue Grafton hade ju annars kunnat rädda titlarna i Krim-alfabetet ända till Z :-)

  SvaraRadera
 2. PBL: ja, jag tyckte jag fick till det smart i dag! Jag gillade böckerna en gång i tiden, undrar hur jag skulle känna för dem nu?

  SvaraRadera
 3. Anonym19:27

  Samma bok för mig. Verkar inte finnas X och Z eller? Har bara läst en av henne, E tror jag, men jag gillade den inte speciellt. Det var visserligen hundra år sedan.

  SvaraRadera
 4. Den seneste er U, og V kommer i 2010. Jeg synes stadig Graftons serie er god, og mange nye læsere undrer sig over, at Kinsey ikke har en mobiltelefon, fordi de ikke tænker over, at serien foregår i 80erne.

  SvaraRadera
 5. lillao: jag följde serien när den började komma ut på åttiotalet. Då kändes tuffa Kinsey som en frisk fläkt, det var inte jättevanligt med kvinnliga deckare då.

  dorte: tack för info! Kul att serien fortfarande håller sig kvar på glada 80-talet. N is for Noose var den sista boken som jag läste, så jag har några kvar innan alfabetet tar slut.

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...