måndag, februari 20, 2012

Tematrio - Bokreatips

Den här veckan vill Lyran att vi ska tipsa om tre bra böcker på den kommande bokrean. Vilken kul utmaning! Jag hittar väldigt mycket intressant på årets bokrea och hoppas förstås att de böckerna (eller åtminstone ett par av dem) ska bli lika omtyckta som dessa tre favoriter:

1. Syndaflodens år - Margaret Atwood. Efter en naturkatastrof i en kanske inte så avlägsen framtid försöker en spillra av mänskligheten anpassa sig till den nya verkligheten i denna parallellroman till Oryx och Crake, science fiction om man så vill. (55:- inbunden adlibris.com)

2. Onåd - J.M. Coetzee. En vit medelålders universitetsprofessor tvingas lämna sitt jobb efter att hans förhållande med en yngre elev avslöjats och han tar sin tillflykt till dotterns gård ute på landet. Yttre och inre kamp skildrad med ett fantastiskt språk av denne nobelpristagare. (20:- pocket adlibris.com)

3. Främmande jord - Jhumpa Lahiri. Jag gav denna novellsamling högsta betyg i min recension. Generations- och kulturkrockar hos indiska familjer i USA. (29:- pocket adlibris.com)

10 kommentarer:

 1. Har du läst eller ska du köpa själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa tre tips är böcker som jag har läst och kan rekommendera varmt. De står alla i bokhyllan redan, så jag kan sikta in mig på nya fynd på årets rea :)

   Radera
 2. Fina tips! Fina priser också! Jhumpa Lahiris bok tyckte jag också mycket om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, väldigt bra priser! Jhumpa Lahiri är en fin författare, jag tyckte även mycket om Den indiske tolken och I väntan på ett namn. Har du läst dem?

   Radera
 3. Både Coetzee och Lahiri är utmärkta tips! Atwood har jag själv förhandsbeställt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lyran! Visst fanns det mycket kul på årets bokrea? Eller det kanske beror på att jag har hållit mig i skinnet och inte köpt så mycket de senaste åren ... I år verkar det däremot bli både förhandsbeställning plus besök hos stadens bokhandlare.

   Radera
 4. Lahiri är ett riktigt bra tips - var på vippen att välja just den också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är fantastiskt bra, ett riktigt fynd i pocket också.

   Radera
 5. Främmande ord var jag också lite intresserad av. Är den inte en novellsamling. Jag tycker att det är lite jobbigt att läsa noveller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer, en väldigt bra novellsamling!

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...