fredag, april 20, 2012

Siv fyller på min SUB ...

Och så blev det dags för ett nytt kapitel i den härliga följetong jag kallar Människor som är snälla och skickar böcker till mig. Den här gången har Siv fyndat ett ex av Nobelpristagaren Elfriede Jelineks Die Klavierspielerin (Pianolärarinnan), en bok jag länge har haft ögonen på. Jag niger och tackar och säger Vielen Dank!

Att läsa den på tyska kommer bli en rejäl utmaning, men en jag ser fram emot. Jelinek är en otroligt kontroversiell författare, Knut Ahnlund lämnade Svenska Akademien i protest mot att hon tilldelades Nobelpriset, jag hoppas jag ska förstå så mycket av texten att jag kan begripa varför ;)

8 kommentarer:

 1. Ja, det blir intressant att läsa den, när det nu blir av! Undrar just varför hon är så kontroversiell (är det mer än erotiken? är hon extrempolitisk eller så? har inte järnkoll...)? Ibland känns det som att när medelålders eller äldre män skriver om erotiiiiiik så är det "mustigt" och tjuuuuusigt, när dito kvinnor gör det så är det flat out ÄCKLIGT. Fråga Kerstin Thorvall.

  Och omslaget är kanon. Hela boken kändes liksom tung och gedigen (fast det synd ju inte på bilden :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han tyckte att hon var dålig i största allmnhet, tror jag ;) Våldspornografiskt bl a, och visst, det är inte heller min tekopp, men jag tänker inte säga något förrän jag har läst. På tyska. Hmm. Ser fram emot en väldigt ovanlig läsupplevelse!

   Och visst är den gedigen, tysk liksom :)

   Radera
  2. Säger bara http://sv.wikipedia.org/wiki/Michel_Houellebecq

   ...men det ska bli spännande. Jelinek. Has a nice ring to it.

   Radera
  3. och med risk för att låta väldigt hemsk så kan jag konstatera att lite ruffare sexualitet onekligen känns som åt som passr att läsas på tyska ;)

   "Ich bon Krankenschwester Helga und ich ska sticka dig med den väääääldigt stora sprutan nu om du inte är en snäll åojke" yada yada. Typ. ;)

   Radera
  4. Jag SKA korrtläsa innan jag postar. I nästa liv.

   Radera
  5. He he, ingen korr(t)läsning här inte! :) Michel Houellebecq = man och därför helt okej förstås ...

   Vi borde samordna läsningen, minibokcirkel?

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...