onsdag, augusti 22, 2012

Tematrio - Titeldjur

Veckans utmaning: Berätta om tre boktitlar som innehåller ett (eller flera) djur!

Den här gången hade jag massor av titlar att välja på, till sist blev det dessa tre:

1. Fågelvägen - Ann-Marie McDonald. Ett familjedrama att sjunka ner i. Berättarglädje, engagemang och kunskap förenas i en berättelse om en familjs, en stads hemligheter och lögner, samt ett mordmysterium med oväntad upplösning. Min recension.

2. Ormens väg på hälleberget - Torgny Lindgren. Stark skildring av den fattiga familjen som hamnar i klorna på handelsmannen som utkräver sina skulder genom sexuella tjänster. Blev film med bl a Stina Ekblad, Reine Brynolfsson, Pernilla August och Stellan Skarsgård.

3. Mammutjägarna - Jean M Auel. Tredje delen i serien om cromagnonflickan Ayla och den fantastiske Jondalar. Det blir triangeldrama när de hos Mammutjägarna stöter ihop med den charmige mörkhyade Ranec ... Och ja, just det! Ayla tämjer en varg också :)


P.S. Lämna ett bidrag i jubileumstävlingen - berätta om ett bokminne och vinn ett presentkort på adlibris.com. I morgon kväll kl 21.00 drar jag den lyckliga vinnaren!

4 kommentarer:

 1. Inga titlar jag har läst. Har bara hört talas om Mammutjägarna, men dess längd avskräcker mig då jag sällan har tålamod för långa böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är långa böcker i en lång bokserie, så gillar man inte det ska man nog hålla sig borta ;)

   Radera
 2. Jag gillar både boken och filmen av Torgny Lindgren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är otäck och bra. Otäckt bra kanske ;)

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...