måndag, november 05, 2012

Två böcker som inte alls verkar lika

Att två, eller flera, böcker får exakt samma titel, hur vanligt är det? Ett exempel: Pianostämmaren och Pianostämmaren, den ena av Daniel Mason, den andra av Stefan Tegefalk. Masons roman utspelar sig i slutet av 1800-talet och handlar om pianostämmaren Edgar Drake som i tjänsten får bege sig till Burma. Berättelsen om hur en man gör en lång resa för att stämma ett piano och sedan stämmer detta piano gör mig helt enkelt inte tillräckligt intresserad eller berörd. Välskriven, javisst, men ack så trist, skrev jag i min recension.

Tegefalks Pianostämmaren är en kriminalroman, en fristående fortsättning på en kriminalserie om några poliser i Stockholm och vem som är pianostämmaren där har jag ingen aning om eftersom jag inte har läst den. Jag slänger ur mig en gissning: mördaren!

2 kommentarer:

 1. Anonym07:13

  Om du läser tegenfalks pianostämmare så får du redan på OM det finns en mördare och vem det i så fall kan vara :-) Den var hur som helst sjukt bra. Bland de bättre jag läst i år.
  //Madde

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Madde, men jag får nog leva i ovisshet. Eller vänta på att någon talar om det för mig ;) Läser väldigt sällan svenska kriminaleomaner.

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...