torsdag, januari 10, 2013

Från A till Ö: L som i Charlotte Link

Jag blev glad när jag upptäckte den tyska författaren Charlotte Link som skriver lättlästa och underhållande psykologiska thrillers, inte alltför otäcka (inte som Fitzek, alltså). Perfekt när man vill läsa på något annat språk. Framgångsrikast i sitt fack, säger tyska media, så då är det väl så då. Jag har hittat en titel översatt till engelska, The Other Child, men på svenska finns hon inte än. Däremot på norska, hurra!

Min favorit hittills är Das Haus der Schwestern (Systrarnas hus), ett psykologiskt drama som utspelar sig i Yorkshire, dit tyska paret Barbara och Ralph reser för att lappa ihop sitt förhållande med en mysig julsemester på en engelsk herrgård. Redan första natten blir de insnöade och får förströ sig med ett gammalt manuskript som verkar ha legat gömt i huset i många år. Där berättar en tidigare ägare om händelser under första världskriget som kom att påverka en hel familj i flera generationer.

I Der fremde Gast (Den främmande gästen) har den unga änkan Rebecca i sorgen efter maken bestämt sig för att ta livet av sig, men blir avbruten av att det knackar på dörren till det stora huset i Sydfrankrike. En gammal vän kommer på besök, tillsammans med ett ungt par. Vad är det som har fört dem till Rebecca? Svaret finns, som det brukar heta, i det förflutna.

Har du läst något av Charlotte Link? Har du någon bra författare på L att dela med dig av?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...