måndag, januari 21, 2013

Problemet med Game of Thrones

Hå hå, ja ja, Kenny. Det var bättre förr ..
Jag ska inte säga att jag var ivrigt påhejad att ge den framgångsrika fantasyserien en chans, men jag har ju hört snacket. De tjocka böckerna av George R R Martin har jag varken tid eller lust med just nu, men filmatiseringen, ja, varför inte? Dessutom visste jag att KENNY från THE BOOK GROUP skulle vara med i någon form.

Det gick inte så bra. Jag hann väl precis se Kenny göra entré i någon lustig rustning när vi hamnade i nästa scen, helnaken kvinna, påklädd man och jag blir. Så. Trött.

Det finns tyvärr redan gott om sexistiska böcker och teveserier, men när man nu har chansen att skapa ett fantasysamhälle, varför vill man då inte göra något nytt? Fräscht? Utan rakade horor? Ni som har läst/sett, fortsätter det verkligen på det här sättet? Vad är det ni gillar?

4 kommentarer:

 1. Jag reagerade precis som du när jag såg två avsnitt för något år sedan. Traditionella könsroller, sexistisk smörja, tänkte jag då. Jag tappade helt lusten till den serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag håller med! Inte så att jag har levt under en sten de senaste åren, men fantasy är normalt ingen genre jag engagerar mig i. Jag blev faktiskt uppriktigt förvånad när jag läste att den första boken kom 1996, jag trodde vi hade med femtiotalet att göra ...

   Radera
 2. I remember Kenny : D

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...