torsdag, januari 03, 2013

Våren på Brombergs

Presstopp! Lystring! Världens bästa bok (ja, en av dem :) kommer på svenska i april!

Jag älskade Yann Martels Beatrice and Virgil så mycket när jag läste den och försöker nu vänja mig vid det svenska Vergilius i titeln ... Om författaren Henry, som en dag får ett tjockt kuvert på posten, ett vanligt beundrarbrev, tänker han, fast så är det inte alls.

Snart är han indragen i en märklig värld där två uppstoppade djur, åsnan Beatrice och apan Vergilius, spelar huvudrollerna. Tillsammans gör dom tre en oförglömlig resa där läsaren ställs inför en mängd stora frågor. Frågor som rör konst, sanning, förvandling, ansvar och medbrottslighet.

I april kommer också Karin Alvtegens nya, Fjärilseffekten, som får mig att tänka på en miniserie från BBC, där man fick följa inblandade i en stor bilkrock före och efter själva händelsen. Om Bodil, som efter att ha drabbats av en obotlig sjukdom fattar en rad drastiska beslut.

En bil krockar av en oförklarlig anledning med ett tåg. Elva människor dör. Vad ledde fram till olyckan? Finns det något som ett exakt startögonblick? Vem mer än bilens förare bär skulden?

Fjärilseffekten handlar om att våra gärningar verkar långt utanför våra egna liv. Om den fria viljans kamp mot barndomens kraft, och om vår ovilja att försonas med tillvarons villkor. Att vi alla en gång måste ta farväl av livets angelägenheter.

Det fina omslaget till Undret - R J Palacio har jag sett tidigare i olika bokbloggar, det är samma som på originalet, Wonder. Detta är författarens debutroman, om tioårige Auggie som föddes med ett deformerat ansikte. Kommer i mars.

Auggies mamma och pappa, hans syster Via och hans hund (som är hans bästa vän) har alltid stöttat honom och följt hans framsteg men nu står dom inför något riktigt stort. Auggie kan inte längre hemundervisas utan det är dags för honom att börja femte klass i en närbelägen skola. Hur ska de andra barnen reagera?

Undret är en hjärtskärande men också rolig och spännande historia om modet att vara sig själv och om vänskapens betydelse i våra liv.6 kommentarer:

 1. Anonym12:00

  Underbar bunt! Ja se våren... det är en ljuvlig tid. Ock ock. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fanns ännu fler titlar som verkar intressanta, så nog finns det många anledningar att se fram emot ljusare tider :)

   Radera
 2. Beatrice och Virgilius blir jag riktigt nyfiken på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Nu blir jag glad. Hoppas du kommer att tycka lika mycket om den som jag gör :)

   Radera
 3. Yann Martel har jag inte riktigt hittat till. Kanske är den nya ngt för mig ändå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, varför inte? Värt ett försök kanske?

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...