torsdag, januari 10, 2013

Våren på Thorén & Lindskog

 
Den gamle kungen i exil - Arno Geiger kommer i maj, Ingrid har redan läst. En biografi över författarens pappa som drabbats av Alzheimers sjukdom. Ska trots sitt tunga ämne vara en ljus bok, enligt en recensent vacker och helt igenom osentimental. Fler böcker på temat: Det är så konstigt nu för tiden - Karin Flygare , Det man inte vet - Alice LaPlante samt en fin novell i Den gången med hunden - Pia Juul, Skötselråd för Lydia.

Flickan - Angelika Klüssendorf (mars), verkar däremot varken vara särskilt ljus eller vacker ... Första meningen lyder på tyska: Scheiße fliegt durch die Luft (Skiten flyger genom luften) och på det spåret verkar det fortsätta. Flickan med lillebror har blivit inlåsta i sitt rum av sin alkoholiserade tyrann till mamma. Med bara en hink som toalett. Denna skildring av en familj i kris hamnade på Deutscher Buchpreis shortlist 2011, så den är säkert läsvärd.

4 kommentarer:

 1. Jag har en annan bok om Alzheimers, av en schweizisk författare faktiskt. "Small world" (jo, den är på tyska) av Martin Suter. Om det är ett tips vet jag inte, för jag har så klart inte läst den. Än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jättebra med fler tips! Och en schweizare också, pluspoäng :) Jag har sett boken, men visste inte riktigt vad den handlar om. Ska absolut ta en närmare titt.

   Radera
 2. Anonym11:42

  Flicka rekommnederas varmt... även om det är tuff läsning
  http://entravebocker.com/2013/06/09/en-av-finalisterna-till-deutscher-buchpreis-2011-angelika-klussendorf-flickan-roman/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul, Thorén & Lindskog brukar få gott betyg för sin utgivning. Ska titta på din recension, tack för tips!

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...