söndag, februari 10, 2013

A Very Good Feel-Bad


Jag visar den här bilden av två anledningar:

1. Så här ser det ofta ut, supersnyggt bokomslag för pappersboken, torrt och trist bokomslag för e-boken. Vet någon varför?

2. Det här är en jättebra bok! Jag misstänkte att Caribou Island - David Vann skulle vara något för mig - och det var den. Handlingen kretsar runt Gary och Irene, de har varit gifta i trettio år och förhållandet har börjat gå på rutin. Kanske skulle det bli lite bättre om de bygger den där fina timmerstugan ute på den lilla ön som de har planerat så länge ...

Det är som sagt feel bad, eländes elände och det riktigt värker i mig när jag läser. Det är så svart, så bittert kallt, både känslomässigt och själva miljön som är Alaska. Människor misslyckas med det mesta de företar sig - men det är så bra skildrat, språket tränger djupt och avslöjar allt.

Nu undrar jag om David Vanns Legend of a Suicide är lika bra, jag hittade den på biblioteket och lånade så klart med mig den hem. 

7 kommentarer:

 1. så bra att Caribou Island är very good feel - bad. jag köpte den för miljön och nu ligger den i läshögen i väntan på lämligt tillfälle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Det var nog miljön som väckte mitt intresse också från början. Sedan blev jag väldigt fängslad av intrigen, hoppas du tycker om den också!

   Radera
 2. Jag lyssnade på David Vann på Louisiana litterature och jag vart såld. Hans Legends of à Suicide är delvis självbiografiska erfarenheter

  SvaraRadera
 3. som han bearbetat länge innan de kom ut. Embryot till romanen var noveller som han skrev som tonåring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns ditt inlägg och hade det i bakhuvudet när jag hittade boken. Intressant om Legend of a Suicide, jag ser fram emot att läsa den, temat fanns ju även i Caribou Island.

   Radera
 4. ja, VARFÖR har e-böcker ofta så trista omslag?! I will never know...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men vad kan det finnas för förklaring? Kostnadsfråga?

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...