torsdag, februari 21, 2013

Tyskt på bokrean, del 2

Några fler tips på tyskspråkiga författare på årets bokrea ...

Världen av igår - Stefan Zweig, 99:- bokus. Efter att ha skrivit detta vittnesbörd till eftervärlden tog Zweig sitt liv tillsammans med hustrun, läser jag i presentationen av boken! Stefan Zweig är en författare som har legat på min vill-läsa-lista ett tag, men jag har inte haft någon jättekoll på vem han är/var. Nu vet jag lite mer. (Österrike)

Skuld - Ferdinand von Schirach, 55:- bokus, noveller baserade på sanna rättsfall, skriven av en tysk advokat.


 Hur madonnan kom till månen - Rolf Bauerdick, 69:- adlibris, 59:- bokus, en komiskt absurd öststats-skröna, en spännande, burlesk och rolig skildring av världen bakom järnridån. Jag gillar att läsa om järnridån, framför och bakom, före och efter, men blir lite rädd för det där med burlesk och skröna ...

Mässingsmusik: dikter - Günter Grass, 35:- bokus samt Lådan - Günter Grass, 79:- adlibris, 55:- bokus. Enligt DN:s recension är nobelpristagaren både ostyrig och pladdrig i sin andra självbiografi Lådan och det lockar inte till läsning alls.

Jag kommer vara här i solsken och skugga - Christian Kracht, 79:- adlibris, 69:- bokus, en politisk thriller, framtidsdystopi och historisk roman. (Schweiz) - som vi också ser på det fina omslaget!

2 kommentarer:

 1. Tack för tipset om att Världen av igår finns på rea! Den måste du läsa, så enkelt är det...
  (Så här mycket tyckte jag om den http://hermiasay.blogspot.se/2012/12/en-jullasning-jag-aldrig-kommer-att.html)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att få en rekommendation, tack! Nu ska jag läsa dina tankar om boken.

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...