tisdag, juni 25, 2013

Böcker jag inte vill läsa blir teveserier jag vill se


The White Queen, som baseras på Philippa Gregory's historiska roman Den vita drottningen, utspelar sig i mitten av 1400-talet, pre Hilary Mantels stora succéer om livet vid det brittiska hovet alltså. Jag är inte mycket för historiskt annars och skulle antagligen aldrig läsa böckerna, men i teveformat, tja, varför inte en varm sommarkväll. Romantik och våld, röda och vita rosor. I rollerna bl a Max Irons och svenska Rebecca Ferguson.

Under the Dome - Stephen King (Under kupolen). Jag gillar SK men brukar tycka att böckerna funkar bättre i filmformat. Jag har inte läst Under the Dome men tyckte om det första avsnittet av teveserien! Idén är kanske, kanske inte "inspirerad" av Der Wand/Väggen - Marlen Haushofer. Hank från Breaking Bad är med! Och ytterligare några kända ansikten. Men det är väggen som spelar huvudrollen, kupolen som plötsligt skiljer den lilla staden Chesters Mill, Maine, från omvärlden.

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ibland intar jag även litteratur i denna lättsmälta form :)

   Radera
 2. The White Queen låter jätte intressant, ska definitivt se ett avsnitt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Romantiskt och dramatiskt, ibland är det precis vad man vill ha :)

   Radera
 3. Såg första avsnittet i Under the Dome :D Riktigt bra faktiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Piloten var fantastisk! Fortsättningen, nja, kanske inte lika topp, men sevärd så klart :)

   Radera
  2. Det är lite synd det där med Kings filmatiseringar för de blir aldrig ens i närheten lika bra som boken. Det blir alltid lite fjantigt.

   Radera
 4. Julia10:08

  Gillade du Den vita drottningen, slukade Den röda drottningen och kunde inte slita dig från Den blå hertiginnan? Då kanske du vet att sedan den tredje boken i serien släpptes på svenska så har Philippa Gregory skrivit ytterligare två, och det är inte säkert att dessa översätts.
  Som du säkert redan vet styrs utbudet av efterfrågan, och Damm förlag har hittills valt att vänta och se hur väl böckerna säljer. För att visa ert stöd till böckerna, och att det finns de som vill att böckerna om Rosornas krig fortsätter att översättas får ni gärna gå med i gruppen "Vi som vill att böckerna om rosornas krig fortsätter översättas" på facebook och/eller maila utgivningsansvarig för Damm förlag.

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...