söndag, augusti 11, 2013

Tre på tre: Asien

Nu är det återigen dags för en rolig läsutmaning, Pocketlovers Tre på tre! Dvs tre böcker på tre månader på ett och samma tema som du själv bestämmer, start den 1 september, slut den 30 november. Förra gången jag deltog läste jag tre böcker på temat Nobelpriset, nu tog jag en titt i hyllan och bestämde mig raskt för Asien:

1. Anil's Ghost - Michael Ondaatje. Författaren till Den engelske patienten har skrivit om människans grymhet, om passion och förtärande svartsjuka, om kärleken till ett land och slutligen till livet. Utspelar sig på Sri Lanka.

2. The Wasted Vigil - Nadeem Aslam. På svenska som Den förspillda vakan. En engelsk änkling och en rysk kvinna i Afghanistan, om kärlek under krig och konflikt men även om landets historia.

3. Det kala trädet - Park Wan-Suh. Om tonårsflickan Lee under Koreakriget, med kulturkrockar och rasfördomar mellan öst och väst.

4 kommentarer:

 1. Intressanta hyllvärmande Asienböcker...Min läsning av Anils skugga pågår. Har tyvärr fastnat. Måste få till lite flyt i den läsningen. Den förspillda vakan tyckte jag väldigt mycket om och Det kala trädet blir jag verkligen nyfiken på. Har nämligen läst två aktuella Koreaböcker i sommar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dras också till Koreaböcker. Tipsa mig gärna om fler titlar! Ser fram emot den här läshösten, ska bli spännande att utforska Asien en smula :)

   Radera
 2. Förutom Ta hand om din mor som jag läste och skrev i början av sommaren, så har jag under mitt bloggsommarlov läst Inget att avundas - Vardagsliv i Sydkora. Inlägg kommer såsmåningom. Riktigt intressant och relationen till det som Sydkorea blivit finns också i bokens slut då det är avhoppade nordkoreaner som intervjuats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips, jag antecknar! Någon gång får jag nog ta ett rejält Korea-tema på bloggen, för att komma förbi anteckningsfasen och vidare in i läsfasen ;)

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...