måndag, oktober 21, 2013

Hej August!

Jag brukar sällan ha läst böckerna som nomineras till Augustpriset, däremot tar jag nomineringarna som en slags kvalitetsstämpel för titlar som det kan vara värt att titta lite närmare på. Har jag tur finns de redan som e-böcker hos eLib, klick, och jag kan börja läsa direkt.

Bland de nominerade detta jubileumsår finns i fackboksklassen bl a 438 dagar - Johan Persson och Martin Schibbye samt Expeditionen. Min kärlekshistoria - Bea Uusma, bland skönlitteraturen en del poesi men även toppfavoriten Egenmäktigt förfarande: en roman om kärlek - Lena Andersson (som redan innan låg i läsplattan).

Hela listan här.

Augustpriset delas ut av Svenska Förläggareföreningen för 25:e året och vinnaren av 100 000 kronor samt en bronsstatyett meddelas på Augustgalan den 25 november.

6 kommentarer:

 1. Har inte läst någon nominerad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller, även om jag har börjat på Lena Andersson.

   Radera
 2. samma här. mest sugen på Egenmäktigt förfarande.

  glömmer aldrig Bannerheds Korparna, som jag upptäckte gm Augustnom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte läst Korparna, men flyttar genast upp den på listan! Av någon anledning brukar jag främst fastna för de nominerade fackböckerna, många kommer till eLib så jag slipper köa på bibblan när hajpen är som "värst".

   Radera
 3. Det är toppen med såna här prisnomineringar som ger en lite hjälp på traven att hitta rätt nästa bok! Jag traskade i helgen in i en bokaffär i Tyskland och hittade årets Deutscher Buchpreis-vinnare, ska bli kul att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Terézia Mora? Ska bli spännande att höra vad du tyckte om den, vill också gärna läs den och flera av de nominerade titlarna.

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...