söndag, juni 29, 2014

Månadens tyska: Ewig Dein

När Hannes kommer in i Judiths liv känns det som om blixten slagit ner. Eller åtminstone som om någon just kört in i henne med kundvagnen. För det är precis det han gör, krockar med Judith i närheten av ostdisken. Och till skillnad från alla gånger en själv svär över liknande händelser är detta Drömmannen, Der Mann ihrer Träume, en snygg och framgångsrik arkitekt som precis som Judith råkar vara singel. Han är perfekt! En svärmorsdröm!

Motvilligt faller hon för hans intensiva uppvaktning och svävar som på moln, i alla fall ett tag, för Hannes romantiska intresse har också en baksida. Han visar sig vara en man som vill ha kontroll på läget, som inte har någon uppfattning om andras gränser. Han gör det subtilt, mycket går att bortförklara som omtänksamhet och omsorg, och vänner och familj står ganska oförstående när Judith klagar över att hon känner sig kvävd och instängd tillsammans med Hannes. Och så går han till sist över gränsen och livet blir med ens ännu mer komplicerat för Judith.

Efter den avbrutna Flut und Boden (min recension) prövar jag lyckan med en ny e-bok från Goethe Institut, österrikiske Daniel Glattauers Ewig Dein, en kärleksroman som blir till en psykologisk thriller, en stalking-roman. Jag gillar den första delen, själva uppbyggnaden, men sedan kommer ett parti som sackar lite innan en halvdan avslutning. Det blir ändå godkänt för Ewig Dein och jag ska gärna läsa mer av Daniel Glattauer. Han har tidigare blivit översatt till svenska, Inbox (1) på Printz Publishing, Gut gegen Nordwind är originaltiteln som också har fått en fortsättning, Alle sieben Wellen.

4 kommentarer:

 1. jag börjar upptäcka tyska böcker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt, Hannele! Det finns så många spännande tyskspråkiga författare, fler borde översättas till svenska.

   Radera
 2. Hu, låter lite otäck...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den var faktiskt ganska obehaglig, lätt att tänka sig in i situationen ...

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...