lördag, januari 01, 2000

En tripp till Indien

William Sutcliffe
EN TRIPP TILL INDIEN
Roman - Forum
[+]

Tänk dig att du mixar en del Alex Garlands Beach med en del Jerome K Jeromes Tre män i en båt - då får du något i stil med En tripp till Indien. Miljön är exotiskt indisk och humorn underbart engelsk, vilket visade sig vara en lyckad kombination. En tripp till Indien (Are you experienced? på originalspråket) är författarens andra bok, men den första som blivit översatt till svenska (av Ola Klingberg - mycket bra!).

Särskilt erfaren är nu inte bokens huvudperson Dave och han har väl egentligen inga större planer på att bli det heller, annat än inom ett visst område... För honom finns endast en anledning till denna tremånadersresa, nämligen bäste kompisens snygga flickvän Liz. Hon vill resa till Indien för att finna sig själv, Dave följer med för att finna Liz. Nu går det inte riktigt som han har tänkt sig, Liz är alltför inriktad på att skaffa sig positiv karma och deras vägar skiljs åt i det stora landet.

Dave utvecklas trots allt, från att ha varit en sarkastisk nykomling till vad han själv anser vara en "riktig resenär". En bit in i handlingen träffar Dave på författaren själv, för visst är den engelska journalisten på tåget identisk med Mr Sutcliffe himself. Ett par rejäla verbala snytingar delas ut till det nya flumresandet i allmänhet och till Dave i synnerhet. Njutbart! Orkar du bara släpa med dig en enda bok till hängmattan i sommar, tycker jag att du ska välja den här. Fast om du själv tänker dig en tripp till Indien, bör du förmodligen leta rätt på något annat läsbart. Skildringen av en svårartad magsjuka är bland det äckligaste jag läst och den som vågar äta en indisk lammburgare efter att ha läst detta, den skulle jag vilja se! Eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...