lördag, januari 01, 2000

Låtsasleken

Joy Fielding
LÅTSASLEKEN
Roman - Norstedts Förlag
[0]

Vad är det egentligen med den här författaren och hennes eviga pooler, blir min första fundering när jag börjar läsa Joy Fieldings senaste roman. I de flesta av hennes andra böcker har nämligen hjältinnan, precis som Mattie Hart i den här boken, plaskat omkring därhemma i en tjusig swimmingpool. Tidigare teman har också påmint en hel del om varandra: i psykologisk thrillerform skildras hur den kvinnliga huvudpersonen alltmer förlorar kontrollen över sitt liv. Det kan vara på grund av en otrogen make, andra besvärliga problem i hemmet, en otäck förföljare, inbillad eller verklig, eller ibland alltihop på en gång.

Låtsasleken innebär ändå en viss utveckling om man jämför med tidigare böcker, eftersom ett nytt "överraskningsmoment" förs in i handlingen. Mattie får inte bara tampas med en otrogen make, nej, dessutom får hon besked om att hon lider av en obotlig sjukdom. Maken Jake, framgångsrik advokat med fördelaktigt utseende, återvänder hem från senaste älskarinnan med svansen mellan benen, för att vara Mattie till stöd och hjälp under vad som kan vara hennes allra sista månader i livet.

Om man bortser från vad jag tycker är vissa brister i logik och sammanhang, bjuder boken på bra och lättläst underhållning, en del eftertanke och kanske till och med lite snyft, om du är lagd åt det hållet. Gillar du sedan tidigare Joy Fielding, lovar jag att du inte blir besviken på hennes senaste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...