onsdag, oktober 31, 2007

Bokfemman v 44

Veckans tema för Bokfemman är drömvärld. Nämn fem böcker som du skulle vilja hoppa in i och få uppleva irl om du kunde. Jag drömmer gärna en stund i dag...

Fröken Ensam Hemma åker gungstol - Gunnel Linde. Min bästa värld, som jag kunde tillbringa timmar i som liten. Nu när jag får chansen vill jag återigen färdas över Korkmattohavet till sköna Sängängen, från kusliga Skrivbordsgottan till utkiksstället vid Fönsterstranden.
Grottbjörnens folk etc - Jean M Auel. En gammal goding till! Hänger gärna med Ayla och jagar mammut, plockar örter och botar sjuka och allt vad hon nu gjorde. Fast vid vissa tillfällen *host* får jag väl dra mig tillbaka och låta henne och Jondalar umgås i fred...
Harry Potter-böckerna - J K Rowling. Ja, jag kan väl också tänka mig att plugga något år på Hogwarts, om jag får använda alla coola grejer, som osynlighetsmanteln och den där kartan. Och träffa professor Snape.
Cooper och Fry-böckerna - Stephen Booth. Visst, morden och det där är i otäckaste laget, men jag vet ju att Ben Cooper och Diane Fry fixar det mesta. Och så får jag se den vackra nationalparken Peak District.
Stolthet och fördom - Jane Austen. Om Mark Darcy fortfarande ser ut som Colin Firth.

2 kommentarer:

  1. Fröken Ensam Hemma åker gungstol läste jag också när jag var liten. Jag minns att böckerna var lite lagom spännande, och så tyckte jag att väder-karamellerna var häftiga. :)

    SvaraRadera
  2. Väderkarameller? Tänk, dem minns jag inte alls! Däremot att knappar var pengar och var inte maten av... modellera? Eh... Får nog gå upp på vinden och leta rätt på boken!

    SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...