onsdag, oktober 31, 2007

Vårens böcker

AB har redan fixat katalogen för våren 2008! Härligt! Mycket läsvärt också, även om jag bara tar med några få böcker i mitt urval. I mars kommer Giles Blunts nästa deckare, När du läser detta. Sedan tidigare visste jag att kriminalkommissarie John Cardinals hustru Catherine är död. Nu är frågan om det var självmord eller ej? Cardinal utreder och jag längtar redan tillbaka till det kärva kanadensiska landskapet. Mars är också månaden för Hemma hos Jamie, Jamie Oliver nya kokbok. Ni såg väl det mysiga matlagningsprogammet på tv? Förhoppningsvis är detta något liknande.

Bernhard Schlinks (Högläsaren, Kärleksflykter) Hemkomsten kommer i april, en bok som sägs vara "en vindlande och gripande variation på berättelsen om Odysseus irrfärder och hemkomstens gåta". Låter intressant! Svenskt i form av Carina Burman, Hästen från porten (mars) där Euthanasia Bondeson återigen utreder ett försvinnande. Denna gång leder spåren till den myllrande storstaden Konstantinopel. Vägen av Cormac McCarthy (april) vann Pulitzerpriset 2007, en gripande berättelse om en far och hans son som är på väg söderut genom ett öde amerikanskt landskap. En framtidsskildring. I april kommer också Vredens änglar av Joyce Carol Oates där författaren berättar om nio kvinnor, som "alla på något sätt manipulerar någon eller låter sig manipuleras till mer eller mindre grymma dåd".

5 kommentarer:

 1. Har du läst Schlinks "Der Vorleser"?

  Om inte så kan den ju ingå i nästa bytesomgång, om vi fixar en sådan :-)

  SvaraRadera
 2. Ja, jag läste den på svenska. Vore förstås kul att pröva att läsa på tyska också, kanske kan vi ordna ett bokbyte lite senare. Har inte så mycket att bidra med just nu, känner jag.

  SvaraRadera
 3. OK, har egentligen inte mycket själv heller.
  Mest gammalt jox och rykande färskt som inte är läst än.

  SvaraRadera
 4. Spännande med en ny bok av Schlink! Högläsaren är hittills min favorit av honom!

  SvaraRadera
 5. amoroso: Högläsaren=bra, men sedan har jag bara läst den där novellsamlingen av honom också. Den var rätt ojämn, påminns jag om när jag läser min egen recension. Som sagt, det blir spännande att läsa hans nya i vår!

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...