onsdag, april 22, 2009

Svart som synden

Stephen Booth
SVART SOM SYNDEN
Kriminalroman – Minotaur
[+]

Ingen blir särskilt glad när ett lik och snart ett till dyker upp på den ödsligt belägna lantgården Pity Wood, vare sig byggarbetarna som gjorde fynden eller kriminalinspektör Diane Fry. Det är bara en vecka kvar till jul, den efterlängtade ledigheten ser ut att kunna bli inställd och kriminalassistent Ben Cooper lyser med sin frånvaro. Annars är ju detta precis hans grej, som Fry uttrycker sig. Gården har stått tom efter två gamla bröder och det visar sig snart att deras försök att bredda verksamheten inte var alldeles snyggt, eller lagligt. Då återstår bara identifieringen. Och kanske också motivet. Och varför inte gärningsmannen.

Svart som synden är den åttonde boken i Stephen Booths kriminalserie, något som säkert kan få en ovan ”serieläsare” att baxna. Men det som kan vara jobbigt är annars bara att behöva vänta ett år på att nästa del/avsnitt i serien ska komma ut. Det hade nog CSI-fansen aldrig orkat med!

Vi rör oss alltså en bra bit ut på landet och Stephen Booth lyckas som vanligt med att skildra allt annat än pratsamma bybor, illegala invandrare som används som svart arbetskraft och inflyttade storstadsbor som försöker finna sin plats i hierarkin. Dessutom serveras en rejäl dos gammalt skrock. Cooper blir flummigare än någonsin, Fry är iskall som vanligt, något även hennes överordnade börjar få upp ögonen för. Är det egentligen så självklart att hon passar i E-distriktet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...