fredag, juli 31, 2009

Mitt Asien

Jorden runt-resa i kombination med sommar och semester och andra resor funkade visst inte så bra för mig, men några böcker från Asien har jag ändå hunnit med:

När jag köpte ett spinnspö åt farfar - Gao Xingjian
Noveller av den kinesiske Nobelpristagaren i litteratur, där titelnovellen sticker ut med sin speciella stil. I samlingen finns även andra guldkorn, t ex den vackra Ärtblomma. Annat gillar jag inte riktigt lika mycket, men vad gör det? Det var spännande att läsa något jag nog aldrig skulle ha gjort om det inte varit för Jorden runt-utmaningen.

I väntan på ett namn – Jhumpa Lahiri
Författarens hittills enda roman, jag har tidigare läst och tyckt mycket om novellsamlingarna Den indiske tolken och Främmande jord och jag gillade även den här. Om amerikanskfödde Gogol, som har ett så problematiskt förhållande till sitt namn, och sitt indiska ursprung. Nu undrar jag om jag ska våga se filmatiseringen?

En röd hjältinnas död – Qio Xiaolong
Jag snurrade runt och letade under X på biblioteket, men En röd hjältinnans död fanns faktiskt under Q, Qio, som jag då antar är efternamnet? (Aj då, hur ska det nu gå med Krim-alfabetet? Jag tror vi låtsas som det regnar helt enkelt!). Har inte hunnit läsa ut än, men snart så.

3 kommentarer:

 1. Du gjorde klokt som valde noveller av Gao. Jhumpas roman måste jag skriva upp på min lista.

  SvaraRadera
 2. Aj, aj -trodde att jag hade fått till X också. Kanske kan man använda den både på Q och X? Det blir många luriga bokstäver om några veckor!

  SvaraRadera
 3. Lyran: ja, det verkar så när jag läser andras omdömen om En ensam människas bibel. Novellerna var inte alls dumma faktiskt.

  Lilla O: haha, vi får nog fiffla lite för att få ihop det på slutet!

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...