onsdag, augusti 05, 2009

Krim-alfabetet: O

Bok: Orientexpressen, Mordet på – Agatha Christie
Hm, fuskar lite… Men en bok på O blir det i alla fall. En riktig klassiker av the one and only deckardrottning. Filmen med bl a Sean Connery, Lauren Bacall, Ingrid Bergman (Oscar för bästa kvinnliga biroll) är inte dum den heller.

Författare: Joyce Carol Oates
Ingen självklar kriminalförfattare kanske, men Oates har skrivit flera thrillerbetonade böcker - Våld. En historia om kärlek, Mörkt vatten, Djur – så visst platsar hon ändå i krim-alfabetet. Under pseudonymerna Rosamond Smith och Lauren Kelly har hon också skrivit en del kusligheter, t ex Tvillingliv och Du kan inte ta mig.

Vill läsa: Opening Night – Ngaio Marsh
Klotho tipsade mig om denna för mig okända författare från Nya Zeeland, samtida med Agatha Christie. Skulle passa bra att plocka upp något av henne under augusti då vi på jorden runt-resan har nått fram till Oceanien.

6 kommentarer:

 1. Har också funderat på Ngaio Marsh nu i augusti! Har inte riktigt kommit igång med oceanienläsningen ännu.

  SvaraRadera
 2. En divas död (Last ditch) och Heta källor (Colour scheme) är de två som jag känner till på rak arm, som utspelar sig på Nya Zealand. Även om båda böckerna inbegiper diverse europeer också.

  SvaraRadera
 3. Lilla O: då är vi två, har inte heller börjat än. Men snart så...

  Klotho: aha, trodde att de flesta av böckerna utspelade sig där, men så är det alltså inte? Ska leta på biblioteket så fort jag får tillfälle, så tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Jag ska prova en annan av Oates snart, den omskrivna Dödgrävarens dotter. Åtminstone titel passar för en krimroman.

  SvaraRadera
 5. De flesta av Marsh böcker utspelar sig i England, bland dem några med referenser till Nya Zealand iofs (nyligen anländ ung skådespelerska i Döden på premiär/Opening night som är en personlig favoritbok). Teatertemat är nog ännu starkare än antipodtemat.

  SvaraRadera
 6. PBL: den har jag också ögonen på. Tänker mig en mysig höstläsning med mycket JCO.

  Klotho: ok. Men det går nog bra att klämma in Marsh på jorden runt-resan ändå. Hoppas jag.

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...