fredag, augusti 28, 2009

Schöne Grüße

... från Jörn på Bokförlaget Thorén & Lindskog som vill tala om att de nu finns på Facebook. Det gör inte jag (än), men det gör säkert många andra som är intresserade av tysk litteratur på svenska. Uwe Timms Die Entdeckung der Currywurst har f ö nu fått sin svenska titel, i princip en direktöversättning som jag tycker känns lite klumpig tyvärr: Upptäckten av currywursten.

5 kommentarer:

 1. Det var goda nyheter! Uwe Timms bok om Benno Ohnesorg tyckte jag så väldigt mycket om- jag har också hans "Am Beispiel meines Bruders" kvar i min "läshög"- nu blir jag mycket intresserad av "currywursten" också.... Såg vidare att Siefried Lenz blir översatt- en spännand tysk bokhöst ser det ut att bli! Tack för informationen.

  SvaraRadera
 2. Ingrid: Uwe Timm verkar vara en spännande författare, jag vill verkligen läsa något av honom snart. Tack för dina tips, jag noterar!

  SvaraRadera
 3. Har just läst ut Currywursten, I hamburg faktiskt. underbar bok :-)

  och Bokmoster: Buddenbrooks är väldigt väldigt bra, men ta tid :-))

  /Fredrik

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Efter en väldigt fin upplevelse med "Currywursten", så gav även jag mig på "Am Beispiel meines Bruders". Den var helt annorlunda, men väldigt tänkvärd. En liten läsupplevelse även den.

  Blir sugen på att upptäcka ännu mer av Uwe Timm.

  hälsar

  Fredrik

  SvaraRadera
 5. Fredrik: Currywursten ligger faktiskt i detta nu och väntar i min läshög! Auf Deutsch, natürlich. Kanske kan det t o m komma en rapport här så småningom. Kul att höra att Uwe Timm ger mersmak, han tycks ha fallit många i smaken.

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...