torsdag, april 05, 2012

Bokhyllerunda - Ö

I mål! Ö som i Ökenflickan, en bok om Mitji som har levt i den australiensiska bushen så länge hon kan minnas. Mitji (aboriginernas namn för "vit kvinna") är en tuffing som har lärt sig att klara sig själv och överleva under svåra omständigheter, vilket hon får nytta av senare i livet. När hon under en utflykt i öknen räddar en engelsman från döden kommer hon också sitt egentliga ursprung på spåren.

Det känns ganska passande att avsluta den här bokstavsutmaningen med en författare jag började läsa i unga år, Madeleine Brent. Eller Peter O'Donnell, som hon, han, hen egentligen hette, vilket jag så småningom fick reda på. Peter O'Donnell är annars mest känd som författaren till böckerna om Modesty Blaise, anledningen till Madeleine Brent fick just initialerna MB. Jag plöjde Modesty också men hade då ingen aning om sambandet. Och som alla Brents böcker som jag har läst är Ökenflickan spännande, äventyrlig, historisk, romantisk, brittisk och underbar :)

4 kommentarer:

 1. Den boken har jag också. Och faktiskt var det nog först förra året jag fick veta att Madeleine Brent var Peter O'Donnell, som är "pappa" till Modesty Blaise. En av de få serien som jag vekrligen gillade i min ungdom.

  Det har fått mig att fundera på omläsning av Brent, kanske behöver min uppfattning revideras :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, minns inte när jag fick reda på det, men tror att det måste ha avslöjats redan innan hans död 2010.

   Vet inte om jag vågar läsa om :) Kanske föredrar jag att låta böckerna behålla det där skimret från ungdomens dagar!

   Radera
 2. Känns inte riktigt som min typ av bok men vem vet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, man ska aldrig säga aldrig :)

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...