fredag, juni 08, 2012

Hösten på Piratförlaget

Rosengädda, nästa! av Emma Hamberg är den första delen i en serie om samhället Rosengädda och människorna som bor där, utkommer i augusti. Vi möter Bror, en 13-årig frankofil, Tessan, 29 år, som sitter fast i en dålig relation, samt Jane, en excentrisk äldre dam som hjälper alla som kan behöva henne. Det låter som fina förutsättningar för mysläsning.

Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan. Och där börjar berättelsen. Den om att våga tro på sig själv, våga satsa allt på sin första kärlek, lära svalungar att flyga, göra perfekta rökringar, laga mat så det pirrar i kroppen och här börjar även resan till Rosengädda. En resa som förändrar alla deras liv för evigt.

Heja, heja!, även den i augusti, är Martina Haags sjunde bok, den här gången en peppande löparbok för folk som tänker att de är för gamla/tjocka/trötta/ointresserade av att börja springa. Och vem är inte gammal/tjock/trött/ointresserad av att börja springa ...

Andaktsfullt sätter jag på mig springkläderna. Jag tänker börja försiktigt och inte göra det klassiska nybörjarmisstaget. Många sticker ju ut och tokspringer två mil det snabbaste de kan, kräks, gråter och hatar löpning resten av livet. Jag tänker börja på helt motsatt sätt. Jag ska springa enormt långsamt idag, och bara hålla på tills jag känner att det inte är kul längre, tills det gör ont eller blir obehagligt.

Kast med liten kniv av Sara Kadefors (september) handlar om Jonas som lever ett bra liv med fru och två barn, han är framgångsrik företagare, engagerad pappa och handbollstränare. I uppväxten hade han det tufft, han led av dyslexi och hamnade i "dåligt sällskap", ett kompisgäng som sniffade thinner och hängde vid kiosken.

Men en dag händer det ofattbara och hela Jonas tillvaro faller samman. Efteråt handlar det bara om överlevnad. Han stänger in sig i pojkrummet där han kastar knivar in i väggen medan betygen rasar. Och ingen knackar på dörren. Den vuxna Jonas har lämnat uppväxten bakom sig. Men en natt råkar han höra ett samtal som får allt hans liv är uppbyggt kring att rämna. Smärtan från det förflutna dyker upp igen med dubbel kraft. Kanske måste han göra upp med det som var för att kunna leva på riktigt?

4 kommentarer:

 1. Åh, Hambergs bok blev jag väldigt nyfiken på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blir man! Förhoppningsvis är den i samma stil som hennes tidigare böcker :)

   Radera
 2. Anonym20:54

  Ny bok av Sara Kadefors är alltid välkommen!! AC

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den kan vara värd att ta en närmare titt på i september.

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...