måndag, juni 11, 2012

Några e-boktips


Det poppar hela tiden upp nya e-böcker på mitt bibliotek, härligt!

Fallet Kalteis - Andrea Maria Schenkel, som skrev boken som utsågs till 2008 års bästa utländska kriminalroman - Mordbyn. Fallet Kalteis är baserad på den sanna historien om Münchenbon Johann Eichorn, som våldtog ett hundratal kvinnor och mördade fem. Han greps först 1939 och avrättades i hemlighet, eftersom det inte fick komma till allmänhetens kännedom att han var nationalsocialist.

De omtalade Min kamp-böckerna, 1-4, av Karl Ove Knausgård finns nu också att låna som e-böcker. Jag har ännu inte samlat krafter nog för att läsa en norrmans självbiografiska romaner, men vem vet, plötsligt händer det. Kanske ...

Och så en klassiker, Den store Gatsby - F Scott Fitzgerald, i nyöversättning av Christian Ekvall. På gång som ny film också, som beräknas ha svensk premiär i januari 2013, med bl a Leonardo DiCaprio och Tobey Maguire i rollerna.

2 kommentarer:

  1. Fallet Kalteis vill jag läsa. Var visserligen inte så imponerad av Mordbyn men jag är ändå nyfiken på vad författaren åstadkommit mer. Och så är jag intresserad av Tredje riket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här, jag kommer också läsa den :)

      Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...