tisdag, juli 03, 2012

Hösten på Leopard Förlag

Leopard Förlag skickade mig Jakten på Venus, som jag gillade, så jag spanar gärna in höstens utgivning också. Torsdagsänkorna av Claudia Piñeiro beskrivs som mycket mer än en spänningsroman, den är även en svindlande skildring av ett samhälle på väg att falla samman inifrån. Denna internationella bästsäljare, som ges ut i augusti, har också blivit film.

En morgon ligger tre döda kroppar på botten av en pool i ett exklusivt bostadsområde utanför Buenos Aires. De döda männen brukar träffas på herrmiddag varje torsdag. Grannarna är chockade över att det som hänt mitt ibland dem. De lever omgärdade av höga murar och låsta grindar för att stänga ute omvärlden. Bland dem finns ingen fattigdom, inget våld bara perfekta trädgårdar, glittrande pooler och böljande golfbanor. Vad döljer sig bakom den glättade ytan?

I augusti kommer också Örfilen av Christos Tsiolkas, en prisbelönt bok som även blivit en framgångsrik tv-serie. Allt bra ska bli film, tydligen ...

En solig eftermiddag vid en grillfest i en förortsvilla ger en av gästerna en trotsig treåring en örfil. Barnet är inte hans son. Örfilen delar hela umgängeskretsen i två läger: de som tycker att den är ett grovt övergrepp och de som tycker att incidenten var en bagatell. När pojkens föräldrar bestämmer sig för att göra rättssak av det fördjupas konflikten och får konsekvenser långt utöver vad någon av deltagarna kunnat tänka sig.

2 kommentarer:

  1. Filen har jag läst dem och gillade mycket. Ska bli kul att läsa vad du tycker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul, jag litar på ditt omdöme :) Hoppas bara läslusten infinner sig lagom till det är dags ...

      Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...