måndag, februari 25, 2013

Läsvärt i veckan

Feministbiblioteket jobbar vidare, nomineringstiden till en feministisk litteraturkanon är avslutad och Hanna ägnar sig nu åt en miniutmaning i form av Hong Kong och Kina. Otroligt intressant! Dessutom fyller hon visst år i dag :)

I bloggen Den var bra hittade jag ett stillsamt inlägg och det var det bästa jag läst på länge i den frågan. Tack och lov för kloka bibliotekarier!

Världsbokbloggen skriver om en bok jag är väldigt sugen på, Atlas över avlägsna öar - Judith Schalansky. För jag var också ett "atlasbarn". Atlas der abgelegenen Inseln på originalspråket tyska.

Till sist skriver Marika om en bok som jag absolut ska läsa, Vem var det där - Görel Kristina Näslund. Jag har länge varit medveten om att jag har en släng av ansiktsblindhet, det är inte särskilt allvarligt, men jag kan ha svårt att lära in nya ansikten. Nu ska jag bara lära mig att uttala pro-so-pag-no-si så att jag kan förklara varför!

4 kommentarer:

 1. Anonym20:53

  Roligt att du uppmärksammar mina projekt! Jag kan avslöja såhär lite i förväg att jag ska utmana mig själv att läsa på tyska. Jag gör det redan, men nu ska jag sätta lite mer press på mig. Du har många bra tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klart, du gör en fantastisk insats! Ser fram emot att få spännande tyska tips av dig också :)

   Radera
 2. Anonym12:59

  Jag läser just nu inte skönlitterärt, men skriver två recensioner till en tidskrift på Patentöchter om ett nytt perspektiv på Baader-Meinhof-historien och Endlich wieder leben om kvinnor på båda sidor den kommande muren i Tyskland på 50-talet. Superintressant och jag glömmer ibland bort att jag faktiskt läser på tyska. Det är så det ska vara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, och inte behöver det vara skönlitteratur. Superintressant, verkligen! Den där muren slutar aldrig att fascinera ...

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...