lördag, mars 09, 2013

Vem är du?

Hej! Kul att du är här! Har du lust att svara på några frågor? Du kan så klart vara så anonym eller göra så mycket reklam för dig själv som du vill :)

1. Vem är du?
2. Hur hittade du hit? Länk, sökmotor, gammal favorit ...
3. Läser du någon bok just nu?
4. Vill du fråga mig något?

13 kommentarer:

 1. Hej! :-)

  1. Jag är *malin* från malins bokblogg. Med stjärnor eftersom när jag började blogga och skulle kommentera på en väns blogg hade hon alltid ännu en malin som kommenterade där. Malin N är så himla tråkigt - så hette man ju alltid i skolan. Då blev det lite fina stjärnor för att visa att det var jag som kommenterade.

  2. Jag har nog läst här rätt länge tror jag... Om jag inte minns fel började jag nog läsa här i samband med min egen start som bloggare.

  3.Oh yes I do! :-)

  4. Du har säkert skrivit om det någonstans men jag kommer inte ihåg... Varifrån kommer din passion för tyska (böcker)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för ditt svar! Kul att få veta var stjärnorna kommer ifrån :)

   4. Det finns nog många förklaringar till min tyska passion men en av dem är att jag gillar språk öht. Jag läste tyska i sex år på gymnasienivå, har av o till försökt hålla kunskaperna vid liv men det var inte förrän jag drog i gång mitt tyska läsprojekt med en bok i månaden som det lossnade på allvar.

   Radera
  2. Jag läste också tyska i skolan i 6 år, men har aldrig testat att läsa en hel bok på språket. Har aldrig vågat testa. :-) Jag har läst på engelska och spanska, men aldrig tyska. OM man skulle våga sig på att testa - har du något förslag på någon bra börja-på-bok? Kanske rätt tunn också... Jag kan sakna tyskan ibland. Jag jobbar ju på skola och har en tysk kollega som jag säger Guten Morgen till och så där. Ungefär på den nivån ligger min tyska just nu. :-)

   Radera
  3. Aha, är tyska ditt ... *räknar* fjärdespråk, om du läst på spanska tidigare? Jag har tyska som tredjespråk, läste ett par år franska men det är tyvärr som bortblåst nu. Svårt att tipsa, jag får fundera lite på saken och kanske kan få ihop något inlägg om det :)

   Radera
  4. Nja, det blir nog snarare tredjespråk om man ska räkna i vilken ordning jag läste det. Jag läste tyska på högstadiet och gymnasiet och sedan valde jag även spanska på gymnasiet. Efter gymnasiet åkte jag till Spanien en termin och många år senare läste jag spanska på universitetet, så spanskan är ju helt klart starkare än tyskan nu.
   Däremot fick jag göra niornas Nationella prov i skolan för några år sedan och då hade jag bara ett enda fel. :-) Och när jag kollar igenom kollegans läromedel i tyska förstår jag ju nästan allt, men om jag prata eller skriva själv skulle nog grammatiken bli smått katastrofal. :-)

   Åh, gärna ett börja-läsa-på-tyska-inlägg!

   Radera
  5. Ja, det är ju så man ska göra, åka utomlands för att plugga språk. Det skulle jag ha tänkt på ... ;) Läsa och förstå går ju bra, men det där med att prata och formulera sig själv, hm, nein, leider nicht!

   Radera
 2. 1. Books ABC-Hanna som fuskar lite i bokbloggeri. Efter ca ett halvår borde jag kanske känna mig mindre som en fuskare...
  2. Minns inte hur jag hittade hit första gången, kanske lämnade du någon kommentar hos mig och så hittade jag till dig? Nu är du en favorit som jag kollar nästan dagligen, eller åtminstone flera ggr/v. Funkar lite si och så i min reader (wordpress verkar inte plocka upp andra "värdar" så bra).
  3. Nej. Eller jo. Jag är mellan två böcker men har iofs en annan på gång, men den är inte skönlitterär och alltså inte riktigt lika på riktigt... Så därför har jag smått panik, vad ska jag läsa härnäst!?
  http://booksabc.com/2013/03/10/vem-ska-eftertrada-ove-hazel-och-augustus/
  4. Jag undrar också som *malin* om det tyska. Kul inriktning på tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Hanna-som-inte-fuskar! Jag tror också att det var så att det var jag som hittade dig först :)

   4. Du kan få en annan av de tyska förklaringarna. Jag jobbar bl a med översättning och fick för ett antal år sedan en förfrågan om översättning från tyska. "Javisst", svarade jag, kanske lite förhastat, som en egenföretagare som alltid letar efter nya uppdrag ... Det var iaf en annan orsak till att jag började med det tyska läsprojektet, för att träna upp mig lite. P.S. Det blev tyvärr aldrig något av just det uppdraget, dock inte pga mig :)

   Radera
  2. Kul att veta! :)

   Radera
 3. Anonym17:04

  !. Jag heter Bosse Lidén precis som Cornelis W sjöng en gång i tiden. Jag startade blogga förra sommaren. Skulle bara skriva ett kåseri i veckan hade jag tänkt mig. HM! Imorse var det visst inlägg nummer 253. Jag älskar både att läsa BRA böcker och att leka själv med bokstäverna.
  2. Jag hittade hit via bloggvän, kommentar från en person som verkade vettig och sedan stod det bokmoster bland hennes favoriter. Blogglandia i ett nötskal.
  3. Om jag läser. Just nu en deckare av Håkan Östlundh som är en ny bekantskap för mig. Jag är svag för Gotland så författaren har direkt ett plus eftersom handlingen verkar vara förlagd dit.
  4. En fråga till dig. Har du läst romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta"? :) Hoppas inte. För det är namnet på det manus som jag tänkte ge ut om några månader. Vi får se om den kommer på tyska. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack så mycket för ditt svar! "Blogglandia", vilket fint namn på vår bloggemenskap :)

   4. Nej, den har jag inte läst ;) Lycka till med publiceringen!

   Radera
 4. 1. Vem är du?
  Paperback Lover aka Maria.
  2. Hur hittade du hit? Länk, sökmotor, gammal favorit ...
  Gammal favorit kan jag ju lugnt säga. Du har ju bloggat lääääänge!
  3. Läser du någon bok just nu?
  Paradiset finns om hörnet av Mario Vargas Llosa. Handlar om Paul Gauguins livsöde, blandat med hans mormors dito.
  4. Vill du fråga mig något?
  Ja, men det såg jag att *malin* redan frågat, så jag läste svaret här ovan istället :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för svar! Ja, visst har jag bloggat lääääänge, är gaaaaamal ;)

   4. Det hade varit kul att kunna svara något i stil med att jag blev kär i en tysk, men inte. (Han var österrikare ...)

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...