måndag, januari 01, 2001

Harry Potter och fången från Azkaban

J K Rowling
HARRY POTTER OCH FÅNGEN FRÅN AZKABAN
Barn - Tiden
[+]

Det här en bok av den sort som kan vara lite knepig att recensera. Jag menar, alla de som ännu inte läst klart de två föregående delarna, Harry Potter och de vises sten samt Harry Potter och hemligheternas kammare, skulle bli vansinniga om jag avslöjade för mycket om till exempel ... och ... för att inte tala om hur ... och när ...

Jag tror i alla fall att jag utan risk kan berätta att Harry nu har hunnit bli tretton år, att den över femhundra sidor långa boken utspelar sig under hans tredje år på Hogwarts skola för Häxkonster och Trolldom och att han som vanligt utsätts för otrevliga faror och hot från okänt håll. Eller om det är så okänt egentligen... Som tur är, finns kamraterna Hermione och Ron med flera med även denna gång och kan hjälpas åt i kampen mot de onda krafterna som hela tiden hotar Harrys existens.

Man blir alltså inte ett dugg besviken på denna uppföljare, snarare tvärtom. Historien om den föräldralöse trollkarlen Harry fördjupas allt eftersom nya personer och detaljer tillkommer, man vill bara veta mer och mer och det författargreppet är ju absolut inte det sämsta. I höst stiger förmodligen Harry Potter-febern ytterligare, när fyran, Harry Potter och den flammande Bägaren, kommer ut i september och när det i november blir premiär för filmen Harry Potter och de vises sten. Sammanlagt kommer det att bli sju böcker om Harry Potter, en bok för varje år som han studerar på Hogwart och J K Rowling arbetar enligt uppgift för fullt på del fem. Dessutom har hon redan nu skrivit klart de avslutande kapitlen på bok nummer sju, men det där är förstås superhemligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...