onsdag, januari 01, 2003

Fyra i leken

Jane Moore
FYRA I LEKEN
Roman - Norstedts
[0]

Efter många års äktenskap får Jo, drygt trettio, reda på att hennes man Jeff har gått och förälskat sig i en betydligt yngre kvinna, till råga på allt är hon hans sekreterare. Hon är blond, vacker, naiv, ja, hon har allt det där som gör att Jo raskt döper om henne till Klichékvinnan. Jo är medveten om att hennes och Jeffs förhållande inte direkt har gnistrat av vitalitet den senaste tiden, men hon har ändå tyckt att de hade något bra tillsammans, åtminstone något stabilt och tryggt. Det tyckte uppenbarligen inte Jeff och han lämnar Jo och de två barnen åt sitt öde för att flytta ihop med sin nya kärlek.

Efter ett inledande stadie av förlamande chock blir det fart på Jo. Mellan de tårfyllda utbrotten och sina uppdrag som inredningsarkitekt passar hon på att ge sig ut i världen igen, ivrigt påhejad av kavata bästisen Rosie. Här ska dejtas! Jo har osannolik tur och finner med tiden inte mindre än fyra kandidater, fyra män som alla är charmiga på sitt sätt. Först ut är Sean, sexig nyhetsfotograf, sedan lär vi även känna Martin, välbärgad affärsman, och på närmare håll finns Conor, den snälle barndomsvännen som alltid ställer upp. Och vem kommer krypande tillbaka med svansen mellan benen om inte Jeff! Jo får fullt upp, men när det till sist blir dags att välja finns det förstås bara ett alternativ...

Fyra i leken har en titel och ett omslag (Fyra män fyra val...)som riktigt skriker kletig romance av det sämre slaget. Men det ska man inte låta sig luras av, för betydligt bättre än så är den här boken allt. Intrigen är kul och underhållande och vår hjältinna är utrustad med en härligt torr humor. Dessutom skildras såväl äktenskap och otrohet mellan varven oväntat insiktsfullt, om än sockrat med små nätta love stories. Fyra i leken är den engelska författarens debut, självfallet ska den filmatiseras för BBC's räkning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...