onsdag, januari 01, 2003

Ny kraft med Blossom

Blossom Tainton
NY KRAFT MED BLOSSOM
Fakta - Bonnier Fakta
[+]

I samband med tv-programmet Toppform var superfräscha Blossom Tainton tillbaka i tv-rutan, utan vare sig någon nakenchock eller schlagerlåt. Jag gillade programmet, såg det lite som ett alternativ till femmans Tjockholmen och vad man föredrar är naturligtvis en smaksak. Men detta visade i alla fall att Blossom är mer än glittrig popstjärna, hon arbetar också som personlig tränare sedan ett antal år tillbaka, med kunder som Christer Sturmark, Renée Nyberg och Mona Sahlin. Nu publiceras hennes bästa tips i bokform, en volym på ca 320 sidor, med bland annat kostråd och självtester, yogaövningar och träningsprogram för en eller flera gånger i veckan och på olika nivåer, anpassade efter kunskapsnivå.

Viktigt att understryka är att det inte bara handlar om att få en snyggare kropp, utan om (det lite slitna uttrycket...) livskvalitet, att man ska, och kanske också måste, orka med det höga tempot i dagens samhälle och samtidigt må bra. För vem vill inte bygga upp styrkan och konditionen i sin kropp och kanske på kuppen också få ett bättre självförtroende? Men minst lika viktigt är avslappningen, Blossom menar att nyckelorden för att lyckas med övergången till en hälsosammare livsstil är balans och kontroll, att man får en djupare förståelse för kropp och själ och det är inte ett dugg flummigt, bara realistiskt och helt klart genomförbart.

Bra i denna snygga och lättbegripliga bok är förstås de olika träningsprogrammen som alla har tydliga instruktioner och illustrationer, som genast gör att man blir inspirerad att sätta igång med sin träning. Medförfattare är journalisten Desirée Wahren medan fotografen Johan Resele står för de vackra fotografierna (Blossom ÄR verkligen superfräsch...) - Om målet med din träning i första hand är att gå ner i vikt är det upp till dig att förbränna fler kalorier än du stoppar i dig. Och vill du inte träna så mycket som det kräver får du väl ge fasen i att äta så mycket då. Det är synnerligen enkel matematik. Ord och inga visor från Blossom, men alldeles sant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...