onsdag, september 05, 2007

Krimi-couch

Att sitta en stund i krimi-soffan är alltid förenat med viss fara. För plånboken, alltså. I dag nöjde jag mig med att bara notera att:

Sabine Thieslers Hexenkind kommer i pocket i november. Kindersammler ligger redan och väntar i min SUB, så den vill jag läsa snart för att se vad jag tycker innan ev beställning. Besökarna på Krimi-Couch anser att den är het, hela 92°. Återigen utspelar sig det hela i Toscana och det kan ju inte vara fel.

Gisa Klönne debuterar som sagt på svenska i oktober med I skogens tystnad (Der Wald ist Schweigen). Unter dem Eis är hennes andra kriminalroman som kommer i tysk pocket i oktober. Nu är vi i Köln. En pojke och hans hund försvinner, samtidigt som kommissarie Judith Krieger får höra att hennes väninna Charlotte saknas i Kanada. Och sedan försvinner ännu en pojke i Köln. Judith får fullt upp.

Och så kunde jag läsa att Sebastian Fitzek kommer med nytt nästa år. Das Kind. Vi (ja, det är väl Marianne och jag... än så länge) hoppas på spännande läsning!

4 kommentarer:

 1. Snart dags att handla lite igen, men ska nog försöka vänta till framåt jul.

  Hexenkind är ett självskrivet köp, och sedan har jag siktat in mig på "Silberfieber" av Peter Wührmann.

  Haha, undrar om vi är landets enda Fitzekläsare?

  SvaraRadera
 2. marianne: tycker vi borde bli sponsrade av Tyska läs... Deutsche Krimi... äh, det finns säkert något institut som tycker det är jättebra att vi sprider info om tyska deckare (för det blir det ju mest) i den lilla svenska bokbloggsvärlden! Ett par pocket i månaden kanske? (Läste också om Silberfieber, verkar intressant, med e=mc2 och så.)

  SvaraRadera
 3. Om en företeelse (två-svenska-bloggare-läser-tyska-deckare-och tjötar-om-dem-på-sina-bloggar, t.ex.) existerar, så finns det ett tyskt institut som ansvarar för den.

  Gäller bara att hitta det... :o)

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas de ska hitta oss!

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...