söndag, juli 05, 2009

Flickorna i Villette

Ingrid Hedström
FLICKORNA I VILLETTE
Kriminalroman – Alfabeta
[-]

Ingrid Hedströms andra krimi har en framsida som kändes så obehaglig att jag var tvungen att lägga bort skyddsomslaget under läsningen. Skulle innehållet motsvara förpackningen? Ja, det är faktiskt ett väldigt otäckt fall som undersökningsdomaren Martine Poirot får ta tag i den här gången. Inte mindre än tre unga flickor hittas mördade efter den stora stadsfesten i Villette.

Redan i bokens inledning tror polisen att de har hittat mördaren, en ung man från trakten, han är dessutom kommandosoldat och tränad att döda, men riktigt så lätt går det förstås inte. Trippelmordet riskerar också att få politiska konsekvenser, eftersom Villette just har dragit i gång en satsning på att bli kulturhuvudstad. Detta är inte jättebra reklam och stadens höjdare skriker efter snabba resultat i utredningen.

Ja, det var väl ungefär så långt jag kom. Jag har faktiskt inte läst ut boken, det blev aldrig tillräckligt intressant för att jag skulle vilja ta reda på hur det hela hängde ihop - trots eller var det kanske på grund av det makabra mordet. Tidigare har jag läst författarens debut Lärarinnan i Villette, som bara delvis föll mig i smaken. Ändå var jag nyfiken på fortsättningen och Flickorna i Villette, men jag misstänker nu att Ingrid Hedström helt enkelt inte är något för mig.

8 kommentarer:

 1. Hoppsan. Jag köpte nyligen "Lärarinnan i Villette"; får framöver se om vi har samma åsikt ...

  SvaraRadera
 2. marianne: Lärarinnan i Villette var ändå okej, men uppföljaren klarade jag inte alls av. Vill du ha skickar jag gärna!

  SvaraRadera
 3. Ja!!! Tack, vad kul!

  Vi har ju faktiskt bara nästan alltid samma smak, så man vet aldrig... :-)

  SvaraRadera
 4. marianne: jo, det är väl så. (Fast du verkar ju ha ändrat dig lite om Larcher?) Kommer snart på posten då, viel Spaß!

  SvaraRadera
 5. Jo, jag läste nog Larcher med inställningen att "den här kommer säkert inte heller vara bra".

  Vielen Dank!

  SvaraRadera
 6. Tänk om jag hade samma inställning med Hedström...

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Jeg har lige opdaget, at du følger min krimiblog.
  Jeg kan se, at vi er enige om Hedström. Jeg har også læst og anmeldt Lærerinden i Villette - temmelig kedelig krimi.

  SvaraRadera
 8. Hej Dorte, kul att du hittade hit! Nej, jag har ju inte heller gillat Hedströms böcker - tyvärr, för jag tyckte det verkade intressant att läsa om Belgien. Men nej, nu blir det inte fler böcker om Martine Poirot för mig. Flickorna i Villette läste jag ju inte ens ut.

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...