fredag, juli 10, 2009

Månadens tyska

Jag fortsätter förstås med Krystyna Kuhn, den här gången Wintermörder, som introducerar en person det verkar som om författaren tänker bygga en serie runt – åklagaren Myriam Singer. (Hon återkommer i Kuhns nästa bok, Die Signatur des Mörders, som ligger och väntar i min SUB, och även i en tredje bok som är på gång, Totenkind.)

Handlingen: en 85-årig, välbärgad kvinna hittas brutalt mördad i sin snöiga trädgård och Myriam Singer följer med polisen för att lämna besked till kvinnans barnbarn Denise, en gammal skolkamrat till Myriam. Hemma hos Denise händer det också saker, den lille sonen har inte kommit hem från skolan - han har faktiskt blivit kidnappad. Parallellt med denna story beskriver en polsk flicka i dagboksform hur hon hamnar hos en rik familj i Frankfurt under andra världskriget. Flickan är bara en av miljontals slavarbetare som under denna tid fördes till Tyskland från olika öststater. Återigen stoppar Kuhn in ett intressant stycke tysk historia i sin intrig, det gillar jag. Bästa Kuhn hittills.

7 kommentarer:

 1. Längtar redan efter nästa Kuhn!

  SvaraRadera
 2. Den lägger jag i min önskelista. Jag gillar det där med invävd historia, jag också. Jag har annars precis gjort min första beställning från tyska amazon- det blir nog flera- så tack för detta boktips!

  SvaraRadera
 3. Marianne: jag också! Fast jag har ju Die Signatur... kvar att läsa först, det ser jag fram emot.

  Ingrid: åh, så spännande med bokbeställning! Vad blev det för något? Ang. Wintermörder: alltså om Marianne inte vill ha tillbaka den skulle jag ju kunna skicka...? Eller kanske som ett lån? Vad sägs?

  SvaraRadera
 4. Wintermörder har du ju fått, så jag tycker absolut att den ska skickas vidare till Ingrid :-)

  SvaraRadera
 5. Marianne: så bra! Och jag har fler Kuhn m.m. som jag gärna skickar vidare. Det är bara att höra av sig!

  SvaraRadera
 6. Jag har mailat dig! Tack för erbjudandet- jag blev mycket glad. I min beställning till tyska Amazon ingår "Keine Ahnung" av Karen Duve och "Nichts als Gespenster" av Judith Hermann. Troligen får jag paketet i den kommande veckan. Jag ser verkligen fram emot "dunsen i brevlådan".

  SvaraRadera
 7. Ingrid: du tog till dig mina tips om Duve och Hermann! Hoppas du gillar dem, det är böcker jag själv har varit sugen på, men ännu inte läst.

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...