måndag, februari 13, 2012

Tematrio - oväntat ogilla

Vilka böcker/författare ogillar ni (eller gillar oväntat lite) trots att ni förväntat er eller "borde" gilla?

1. Paul Auster måste hamna allra högst upp på den listan, jag fick faktiskt kämpa för att ta mig igenom hans senaste Sunset Park. Efter Invisible och Man in the Dark hade jag kanske inte längre några jättehöga förväntningar, men jag är ändå förvånad - och besviken - över hur författarskapet har utvecklats och hur oväntat lite jag gillar det.

2. Kerstin Ekman, precis som för Lyran. Jag har prövat ett antal böcker av Ekman, men inte läst ut särskilt många av dem vilket känns nästan hädiskt. Så kanske ska jag ändå göra ännu ett försök med Mordets praktik ...?

3. Efter att ha skrivit upp Unni Lindell och Stephen Booth i över ett decennium kändes det väldigt oväntat att helt ändra uppfattning om deras böcker, som jag skrivit om tidigare, När gamla hjältar dör. Möjligen är det ett fall av "det är inte du, det är jag", för min toleransnivå för deckare/krimis har helt klart sjunkit med åren.

9 kommentarer:

 1. Det är inte kul när en som man gillat "ändrar" sig och inte längre är som man vill. Tror att "det är inte du-det är jag" grejen kan stämma väldigt ofta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, jag är verkligen inte samma person som när jag började läsa vissa författare för 10+ år sedan. Ibland utvecklas man åt olika håll bara. Eh, nu låter det som om jag försöker göra slut ;) Med Unni och Stephen var det inga problem, men med Paul går det av någon anledning inte lika lätt!

   Radera
  2. Så sant. Därför vågar jag inte läsa om vissa böcker som jag äääääääälskade för ett tag sen.

   Radera
 2. Nej, Mordets praktik behöver du inte läsa. Jag fick i alla fall inte ut något av den. Det känns som om det räcker så bra med Söderberg själv - möjligtvis kompletterat med Bengt Ohlsson.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Puh, då kanske jag slipper i alla fall ;)

   Radera
 3. Jag har ju gjort slut ned Paul flera gånger men så trillar jag dit igen. Sunset Park gillade jag såpass att jag tror att vi är sams igen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han har ju något visst ändå, Paul ...

   Radera
 4. Är jag lite galen då jag tycker att jag borde prova någon av de här författarna bara för att se om jag tycker lika?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite småtokig kanske? ;) Nej då, det är klart man ska prova själv, du kanske hittar något jag har missat!

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...