Annas fråga i en kommentar angående mitt senaste bokinköp fick mig att undra ... Hur står det egentligen till med fördelningen mellan män och kvinnor i min läsning? Läser jag flest kvinnliga författare? Jag har inte tänkt så mycket på det tidigare, har i alla fall inte gjort något medvetet val. Tycker jag att en bok verkar intressant läser jag den. Punkt.
Men så tog jag en titt i min läsdagbok och fick ihop lite statistik:
2012: 40 % män 60 % kvinnor. Än så länge.
2011: 30 % män
2010: 29 % män
2009: 30 % män
2008: 51 % män
2007: 25 % män
Hur ser det ut för er andra? Har ni någon statistik över manligt/kvinnligt? Eller har ni något mål, att det ska fördelas på det ena eller andra sättet?
Jag har gått från mansdominerat till att medvetet läsa mera kvinnor. Än så länge i år har jag en känsla av att kvinnorna dominerar men har inga siffror.
SvaraRaderaJag trodde faktiskt att min statistik skulle vara jämnare, fast med tanke på att flera av mina favoritförfattare är kvinnor är det väl inte är så konstigt ... Tror dock inte att jag kommer göra några större förändringar när jag väljer titlar. Men intressant att kolla upp i alla fall :)
RaderaNu måste jag räkna efter! Jag tänker att jag läser det jag gillar. Punkt. Men jag har en känsla av att det är övervägande kvinnor hos mig.
SvaraRaderaDå är du som jag, Anna :)
RaderaIbland väljer jag kvinnor med flit, men har aldrig räknat...
SvaraRaderaJag har antecknat lästa titlar i en läsdagbok i många år, men hade faktiskt inte förrän nu räknat efter hur det egentligen låg till. Nu orkade jag inte gå särskilt långt tillbaka i tiden, men kan anta att det har sett ut på ett liknande vis även tidigare.
RaderaIngen aning faktiskt och ärligt talat bryr jag mig inte heller.. jag läser garanterat mycket fler kvinnliga författare och ja, det bara blir så!
SvaraRaderaDet spelar ingen roll för mig heller, jag väljer som sagt de böcker som intresserar mig och så får det bli som det blir :) Men nu vet jag hur det ser ut för mig i alla fall, jag har aldrig räknat efter tidigare.
Radera