onsdag, oktober 10, 2012

Bokpodden Horunge

Horunge är en "typografisk term för en ensam och ofullständig textrad eller ett ensamt ord, i början eller slutet av ett stycke, som hamnat på annan sida eller i annan spalt än resten av stycket". Och så känner sig tydligen kvinnorna bakom podsändningen Horunge ibland. Man ville ha ett pikant namn på sin podcast, men Horunge är så klart inte alls inspirerat av Bokhora, som så klart inte alls var inspirerat av Bookslut ... Nej, så klart inte. Det är ändå inte namn som ligger helt rätt i munnen för någon som kallat sig Bokmoster sedan 1796!

Pia Printz och Anna Levahn från förlaget Printz Publishing och Marthina Elmqvist på Ophelia Publishing pratar i premiäravsnittet om förberedelserna inför årets bokmässa i Göteborg, även lite jämförelser med andra bokmässor, som den danska litteraturfestivalen på konstmuseet Louisiana. Det andra avsnittet är inspelat på hotellrummet en sen kväll under bokmässan. Lite väl mycket vin och babbel och Park för mina öron.

+ Kul att få kika in i bokbranschen/förlagsvärlden. En del skvaller, om man gillar sånt :)
- Lite långa avsnitt kanske. Men jag är ju den som inte gillar ordrikt. Och jag hoppas att det blir jämnare fördelat i kommande avsnitt, nu drivs sändningen mycket av en av kvinnorna och de andra blir lite "Mm, mm", "Ja, ja".

P.S. Man är förresten aldrig så tacksam för dialekter som när man lyssnar på podsändningar med okända röster och ska försöka identifiera vem som är vem.

P.P.S. Jag vill absolut ha ett avsnitt om e-bokens framtid. Helt oironiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...