tisdag, oktober 09, 2012

Tematrio - Yrkestitlar

I veckans tematrio är det jobb som gäller. Berätta om tre romaner/böcker/texter som innehåller ett yrke i titeln.

1. Die Klavierspielerin - Elfriede Jelinek. Pianolärarinnan på svenska. En Nobelpristagare, på tyska dessutom. Mkt stolt över att ha tagit mig igenom den här mkt speciella boken! (Min recension)

2. Pianostämmaren - Daniel Mason. Mer musik, men det här var däremot en bok jag inte alls gillade. Välskriven, javisst, men ack så trist avslutade jag min recension ...

3. Nattsystern - Unni Lindell. En kriminalroman får också plats i veckans trio. En av de bättre i serien om kriminalkommissarie Cato Isaksen. (Min recension)

10 kommentarer:

 1. Jag har bara läst den första av Lindells deckare om Cato Isaksen men den tyckte jag om. De andra författarna i din trio har jag inte läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varierande kvalitet på böckerna om Cato Isaksen tyvärr. Vissa har jag gillat, som Nattsystern t ex, andra var inte lika lyckade.

   Radera
 2. Har inte läst någon av dessa, men Nattsystern står i bokhyllan bland mina olästa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Jag tycker att serien om Cato Isaksen vinner på att läsas i ordning, Nattsystern är bok nr 4 av i nuläget åtta titlar.

   Radera
 3. Unni Lindells böcker har jag läst allihop som kommit på svenska, men nu blir det inga fler för mig. Hennes sätt att skriva passar mig inte alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hängt med ända fram till Sockerdöden, men den var så bedrövligt dåligt att jag säger som du, nu blir det inga fler. Kanske kommer det inte heller några, vem vet?

   Radera
  2. Jag kom också till Sockerdöden innan jag bestämde mig för att det fick vara nog. Jag tror jag sett att det kommit en ny på norska, men helt säker är jag inte.

   Radera
  3. Nu var jag tvungen att kolla, Monika! Djevelkysset heter den nya i serien.

   Radera
 4. Pianostämmaren som jga älskade. Det var ovanligt att vi tycker olika :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det ju :O Pianostämmaren var nog fel bok vid fel tillfälle för mig.

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...