måndag, februari 10, 2014

Tematrio - Systrar och bröder

Ny vecka, ny tematrio, den här gången om syskonrelationer. Extra roligt att kunna tipsa om tre tyska titlar:


1. F - Daniel Kehlman (min recension) handlar om tre bröder, den ene mer olycklig och omoralisk än den andre. Eller halvbröder snarare, ett tvillingpar och deras storebror, som efter att deras pappa, en misslyckad författare, lämnat dem tillbringar sina liv med att försöka förstå varför.

2. I framtidsdystopin Corpus Delicti - Juli Zeh (min recension) heter syskonparet Mia och Moritz Holl. När boken börjar har Moritz, enligt systern oskyldigt anklagad för våldtäkt och mord, just hängt sig i sin cell. Snart inleds en process mot Mia, en rättegång för och emot METODEN, som det nya stränga samhällssystemet kallas.

3. Am Beispiel meines Bruders - Uwe Timm (min recension) är en självbiografisk berättelse där författaren genom att läsa sin storebror Karl-Heinz dagbok sextio år senare försöker förstå varför han valde att gå ut i andra världskriget som frivillig. Starkt och osentimentalt.

6 kommentarer:

 1. Mycket intressant trio!

  SvaraRadera
 2. Danke, finde ich auch! :)

  SvaraRadera
 3. Så trevligt med en tysk trio! Jag har bara läst Timms bok (och den är helt fantastiskt bra!). Corpus delicti är jag mycket intresserad av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Am Beispiel meines Bruders var en av mina favorit från förra årets läsning, mycket bra. Corpus Delicti är jag lite kluven till, jag gillade temat men föll inte helt för utförandet. Ser fram emot dina tankar om den, om du får tillfälle att läsa.

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...