torsdag, april 06, 2006

Ruth, Marianne och jag

Det brukar vara intressant att läsa vad andra tycker om de böcker man själv har läst. Därför ville jag läsa Marianne Jeffmars recension i SvD av Ruth Rendells senaste thriller, Tretton steg, en bok jag gav mycket högt betyg på Bokringen i går.

Det visar sig att Jeffmar anser att Rendell, en av deckarvärldens största stjärnor, skriver alldeles för läsartillvänt. "Läsartillvänt", ett ord jag nog inte hört förut, så jag bestämmer mig förstås för att googla det. Och vad hittar jag väl då, jo, en recension av ytterligare en bok av Ruth Rendell, Gälla för död, som enligt recensenten skulle vinna på att vara mindre läsartillvänd. Att denna recensent är Marianne Jeffmar förvånar mig knappast nu.

Själv skriver Jeffmar också deckare, hos Petra hittar jag information om hennes böcker. Som man väl får anta är väldigt läsarfrånvända då? Jag hade då aldrig hört talas om dem förut och det måste väl vara helt i författarens smak?

1 kommentar:

  1. Ja, det var väl min reaktion också. Smak och tycke ska man förstås inte diskutera, men att påstå att det ligger en författare i fatet att han eller hon skriver så att folk förstår (eller vad nu det där läsartillvända betyder) är ju otroligt märkligt.

    SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...