måndag, juni 05, 2006

Höstens böcker, del 8

Äntligen! Natur & Kulturs höstutgivning:

Einar Már Guðmundsson, Nordiska rådets litteraturpristagare 1995, har skrivit Beatlesmanifestet, som utspelar sig i Reykjavik på 60-talet, "en sprudlande skröna från gränslandet mellan barndom och tonår". Och så har vi Jonas Moström som debuterade 2004 med Dödens pendel. Hans nya bok heter Svart cirkel, där vi återigen hamnar i Sundsvall med kriminalkommissarie Johan Axberg. Det ska bli väldigt intressant att se om denne charmknutte lyckats reda upp sitt liv sedan sist. (Bokringens recension av Dödens pendel).

Middag med mr Latte, med underrubriken En kärlekshistoria med recept från hjärtat av New York, verkar spännande - en kombinerad kärlekshistoria och kokbok. I boken träffar vi matskribenten Amanda, som är på jakt efter - inte mr Right, utan just mr Latte. Författaren Amanda Hesser är en av USA:s mest kända matskribenter och boken baseras på krönikorna hon skrev i New York Times. Mums!

Lena Andersson (Var det bra så? och Du är alltså svensk?) kommer med Duck City, och Johanna Thydell (I taket lyser stjärnorna) har skrivit Det fattas en tärning, om tonåriga Puck och "en pappa som försvann och en mamma som stannade kvar", som kommer redan nu i juni.

Eva-Marie Liffner följer upp succérna Camera och Imago med "en atmosfärrik spökhistoria om förlust och det förflutnas återverkningar i nuet", Drömmaren och sorgen. Till sist lite mer mat, tv-kocken Leila Lindholms nya kokbok heter Leilas guldkant på vardagen, där recepten utlovas vara både färgstarka och personliga, enkla och pedagogiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...