torsdag, december 07, 2006

Köpt bloggare? Moi?!

Julklappstips. Lika självklart som pepparkakor och lingonglögg till advent, i princip obligatoriskt för en bokblogg, om än en ganska trött bokblogg just nu. Med utgångspunkt för Bokringens recensioner i år har följande lista sammanställts:

Undantaget av Christian Jungersen. Vissa tyckte inte om den, men för mig var den en av årets bästa böcker. Spänning och politik i en skön blandning.

En kort berättelse om traktorer på ukrainska av Marina Lewycka. Lovprisad debutroman, en tragikomisk berättelse med flera bottnar.

Tretton steg av Ruth Rendell, drottningen av allt vad kriminalromaner och thrillers heter. Kolla bara så att din tilltänkta julklappsmottagare inte själv har skaffat sig den här under året, risken finns.

I en klass för sig av Curtis Sittenfeld. Räddaren i nöden för moderna kids, och för oss som växte upp på sextio- och sjuttiotalet också.

Människa utan hund av Håkan Nesser. Häng med från början i Barbarotti-kvartetten.

Mannen som dog som en lax av Mikael Niemi. Dags att åka låååångt norrut och upptäcka något helt annorlunda, exotiskt och mycket mer spännande!, tyckte Johanna.

Under valnötsträdet av Anna och Fanny Bergenström. Självklar julklapp.

En enda kväll av Mats Berggren. Klass gör skillnad.

Och till sist - alla års julklapp: Tonårsliv av Helena Gustafsson och Maria Stephenson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...