tisdag, augusti 14, 2007

Bokfemman v 33

Bokfemman v 33: brittisk och amerikansk litteratur. Nämn dina 5 favoriter - böcker eller författare. Inte så lätt som man kan tro, men jag gör ett försök.

Jane Austen - Pride and Prejudice, förstås, Sense and sensibility, Emma. Och Persuasion!
Paul Auster - kärleken började med New York-trilogin och sedan har vårt förhållande bara fortsatt att blomstra. Kanske blev det lite kyligare med Resor i skriptoriet, men det är sånt som händer. En man som har skrivit Orakelnatten och Illusionernas bok och Leviathan och... och... kan man förlåta en del.
Stephen Booth - favoriten bland deckarserier. Jag har följt de båda poliserna Ben Cooper och Diane Fry ända från början, den senaste boken i raden var I skydd av mörkret och jag längtar alltid efter nästa del när den senaste är utläst.
Agatha Christie - min introduktion till kriminallitteraturen måste få vara med på en sån här lista. Tio små negerpojkar förstås, jag tror också att det var den första bok jag läste på originalspråket.
Barbara Vine/Ruth Rendell - The Star! Jag gillar henne allra bäst när hon inte skriver om kommissarie Wexford. Förra årets Tretton steg var en fulländad thriller, men jag har så många favoriter bland hennes böcker att det är omöjligt att lista dem.

(Och som vanligt borde flickan som skriver brevet jobba i stället.)

5 kommentarer:

 1. Vad spännande att du gillar Auster. Jag hade bara läst hans "Timbuktu" tidigare då jag för några dagar sedan började läsa "Travels in the Scriptorium". Men oj, vad jag gillade den! Så det lär definitivt bli mer Auster. :-)

  SvaraRadera
 2. Jag är mitt inne i en Booth-bok, men jag har lite svårt för deckare så jag har hållit på länge nu med läsningen... :-) Men om man gillar deckare kan jag förstå att man gillar Booth för det är egentligen väldigt bra. Du vet väl att BBc ska filma hans böcker?

  SvaraRadera
 3. spetatia: Auster är underbar! Ju mer man läser av honom, desto mer vill man läsa. Det finns mycket kvar att upptäcka!

  malin: ja, filmatiseringen har jag läst något om tidigare. Ser fram emot den med viss oro, som du säkert förstår! Som sagt, gillar man deckare är Booth ett bra val.

  SvaraRadera
 4. Jag såg att vi hade två gemensamma författare på våra listor: Paul Auster och Agatha Christie. Kul!

  SvaraRadera
 5. erika: ja, jag såg det! Med tanke på det har jag självklart antecknat dina andra tips.

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...